Close

Täyssähköautojen hankintatuki ja Hyundain ekoetu – mistä on kyse?

Eduskunta hyväksyi joulukuussa lain, jonka perusteella yksityishenkilöiden täyssähköautojen hankintaa tuetaan vuoden 2018 alusta alkaen 2 000 eurolla.

Tuki on suunnattu kotitalouksille ja sitä on jaossa hieman alle 6 miljoonaa euroa vuodessa neljän seuraavan vuoden aikana. Tukea voi saada uuden sähköauton hankintaan tai pitkäaikaiseen leasingiin.

Sähköautojen hankintatuen tavoitteena on edistää liikenteen sähköistymistä ja samalla vähentää liikenteen päästöjä. Hankintatuki toteutetaan ostettavan uuden sähköauton kaupanhinnan alennuksena tai alennuksena pitkäaikaisvuokratun sähköauton kuukausimaksuista.

Alennuksen saa autoja myyvästä autoliikkeestä tai vuokrauspalvelun tarjoajalta, joka hakee valtion avustusta auton ostajan tai vuokraajan puolesta Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafista.  Kuluttaja antaa maahantuojalle tai palveluntarjoajalle valtakirjan hankintatuen hakemiseen.

Tuki perustuu lakiin henkilöautojen romutuspalkkiosta ja sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatuesta sekä henkilöautojen kaasu- tai etanolikäyttöisiksi muuntamisen tuesta. Hankittavan auton verollinen kokonaishinta saa olla enintään 50 000 euroa (sisältäen ALV:n ja autoveron). Auto on ensirekisteröitävä 1.1.2018-30.11.2021. Hankintatukea ei myönnetä sellaisille autoille, joista on maksettu romutuspalkkio

Lisätiedot:

Trafi

Autoalan tiedotuskeskus