Close

Täysosuma enää pienestä kiinni

Ruotsin MM-rallista on melkoisella varmuudella tulossa Hyundai Motorsportin juhlaa. Thierry Neuville lähtee kisan ratkaisupäivään 22,7 sekunnin etumatkalla ennen Citroen-kuljettaja Craig Breeniä. Andreas Mikkelsen pitää Hyundain värejä korkealla kisan kolmannella sijalla.

Neuville oli lähellä voittoa viime vuonnakin, mutta pieni ajovirhe Färjestadin yleisöerikoiskokeella pilasi tuolloin voitonjuhlat. Tällä kertaa erikoiskoe sujui ilman ongelmia, mutta EK:lla 14 Neuville laskeutui Colin´s Crest -hypystä hurjannäköisesti kahdelle pyörälle.

Siitäkin belgialainen kuitenkin selvisi ja kurvasi yötauolle mukavassa johtoasemassa.

– Asiat ovat sujuneet melko lailla suunnitelmien mukaan tänään. Voimme olla tyytyväisiä päivään. Alku oli hieman stressaava, kun tekniset ongelmat iskivät autoomme ja sitten vielä pyörähdin. Sen jälkeen pystyin kuitenkin lisäämään eroa haastajiimme. Voitto huomenna olisi hieno revanssi viime vuodesta, Neuville tuumaili.

Andreas Mikkelsen lähti päivään tiukasti Neuvillen tuntumassa, mutta joutui päivän aikana taipumaan hienoisesti Neuvillelle, sekä toiseksi nousseelle Craig Breenille.

Mikkelsen naputti kuitenkin tasaisia erikoiskoeaikoja, eikä kolmossija ole enää uhattuna. Norjalaisella on eroa Breenin kakkossijaan vain 9,3 sekuntia, mikä tietää molemmille kiireistä päätöslenkkiä.

– Päivä oli kaksijakoinen. Aamun lenkki olisi voinut olla parempi, sillä pyörähdimme kapeassa kohdassa EK10:llä. Lounastauolla muutimme autoa hieman, jotta löytäisimme pitoa enemmän. Iltapäivä sujuikin puhtaammin ja jatkoimme puristamista. Eroa Breeniin on jo hieman, mutta yritämme toki. Ei se mahdotonta ole, Mikkelsen uskoi.

Hayden Paddon jatkaa rallissa neljäntenä. Uusiseelantilainen on jäänyt Mikkelsenistä 16,6 sekuntia, mutta löysätä ei voi, sillä Mads Östberg kärkkyy Citroenillaan vain 8,2 sekunnin päässä.

Perjantain hienosti ajaneelle Jari Huttuselle lauantai ei ollut aivan edellispäivän kaltainen menestys. Huttunen suistui kevyesti tieltä, mutta pääsi jatkamaan.

Sijoitus kuitenkin tippui luokan seitsemänneksi. Eroa luokkaa johtavaan Katsuta Takamotoon on jo reilut viisi minuuttia.

– Neljä ja puoli minuuttia siinä meni. Ei siinä ollut oikein katsojiakaan, joten itse jouduin lapioimaan auton takaisin tielle.

Sunnuntaina rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Miika Wuorela