Close

Täysin uusi tyylikäs ja tilava Hyundai i30 Wagon nyt ennakkomyynnissä

Maaliskuussa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä esitelty upea Hyundai i30 Wagon on saapumassa Suomeen täydentämään kasvavaa i30-perhettä. Hyvän vastaanoton saanut viisiovinen i30 ja nyt esiteltävä i30 Wagon saavat vielä syksyllä seurakseen linjakkaan i30 fastback-mallin sekä räväkän i30 N -mallin. “Muotoiltu, kehitetty, testattu ja valmistettu Euroopassa. Uuden sukupolven Hyundai i30 edustaa Hyundain DNA:ta Euroopassa”, kiteyttää Hyundai Motor Europen operatiivisten toimintojen johtaja Thomas A. Schmid.

Farmariauton ostaja haluaa suuret tilat

Suomessa lähes puolet uuden Hyundai i30 -kokoisista autoista on farmareita, joiden ostajat arvostavat ennen kaikkea monikäyttöisyyttä ja suurta tavaratilaa. Uusi i30 Wagon vastaa toiveisiin, sillä sen tavaratila on takaistuimen ollessa käytössä yli kuudensadan litran kokoinen (602 l, VDA 211). Kun takaistuin taitetaan eteen kasvaa tila 1 650 litran vetoiseksi (VDA 214). Monikäyttöisyyttä lisää omalta osaltaan moneen osaan jaettu lisätila tavaratilan lattian alla.

Hyundai i30 Wagonissa on vakiona lisäksi kattokiskot, joiden avulla saadaan lisää kuljetuskapasiteettia. Classic-mallia lukuunottamatta kaikissa malleissa on tavaratilan ja matkustamon väliverkko, joka lisää turvallisuutta. Style-varustelutason myötä tavaratilaan tulee myös kiskoilla liikuteltava tilanjakaja, joka auttaa sijoittamaan kaiken kuljetettavan napakasti.

Kattava turvallisuuspaketti

Turvallisuus puhuttelee autoilijoita, jonka takia se on myös nostettu uudessa i30 Wagonissa aivan uudelle tasolle. Autoon on saatavissa viimeisimmät aktiivisen turvallisuuden järjestelmät. Kaikissa malleissa ovat vakiovarusteena automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä törmäysvaroittimella, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavahti ja kaista-avustin.

Parhaassa Style-varustetasossa ovat vakiona, kaistanvaihtoavustin, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, nopeusrajoituksen tunnistusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, jotka saa Comfort-varustetasoon moottoriversiosta riippuen noin 1200 euron hintaisessa Safety Pack -varustepaketissa.

Moderni ohjaamo

Uusi i30 Wagon tarjoaa asiakkaille tilavan ja tyylikkään ohjaamon, jossa on vaakasuuntainen muotoiluteema ja kelluva näyttö tietoviihdejärjestelmälle. Style-varustetasossa vakiona oleva ja Comfort-varustetasoon Safety Packin myötä tuleva navigointijärjestelmä kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä tarjoaa kaikki navigointi-, media- ja yhteystoiminnot, kuten Apple CarPlayn, Android Auton -valmiudet ja LIVE Services -palvelut.

Dynaamiset ja tehokkaat moottorit

Uuden i30 Wagonin moottorivalikoima koostuu hinnat alkaen mallin voimanlähdettä lukuun ottamatta iskutilavuudeltaan pienistä turbomoottoreista, joilla auto kulkee pirteästi ja taloudellisesti. 1.4 T-GDi:n ja 7DCT kaksoiskytkinvaihteiston yhdistelmällä i30 Wagon tarjoaa ajajalle 140 hv:n tehon 242 Nm:n väännön. Asiakkaat voivat tehdä valinnan kolmen bensiinimoottorin ja yhden 1,6-litraisen turbodieselin (josta on kaksi tehovaihtoehtoa) välillä. Yhdistetty kulutus on eri malleilla 3,7 – 5,6 l/100 km ja vastaava CO2-päästö 96 – 131 g/km.

Hyvät ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuuksiltaan ja mukavuudeltaan uusi i30 Wagon on samalla korkealla tasolla kuin keväästä alkaen myynnissä ollut viisiovinen i30. Hyundain uutuus on saanut median koeajoissa ja vertailutesteissä paljon kiitosta hyvästä ja tasapainoisesta ajettavuudestaan.

Saksassa toimiva Hyundai Motor Europen tekninen suunnittelukeskus teki valtavasti töitä i30:n erinomaisten ajo-ominaisuuksien eteen. Työhön kuului monipuolinen testaus, josta osa tehtiin kuuluisalla Nürburgringin Nordschleife -moottoriradalla.

Monipuolisesti varusteltu

Hyundai i30 Wagon tarjoaa jo perusmalli Classicista alkaen enemmän varusteita kuin asiakas osaa odottaa. Jo Classicissa vakiona ovat edellä mainitun monipuolisen turvavarustelun lisäksi mm. vakionopeussäädin, nopeusrajoitin, kaukovaloautomatiikka, audiojärjestelmä 5-tuumaisella näytöllä, Bluetooth-valmius, ajotietokone, kattokiskot sekä säädettävä tavaratilan välipohja.

Comfort-varustetason myötä i30 Wagonissa on peruutuskamera, pysäköintitutka takana, automaattinen kaksialueilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä, suksiluukku, koria vasten taittuvat ulkopeilit, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä paljon muuta.

Malliston huipulla on Style-varustetaso, jossa pyörät ovat tuumaa kookkaammat ja ulkonäköä piristävät mm. tummennetut takaikkunat sekä LED-takavalot. Käyttöä helpottavat monet yksityiskohdat, kuten pysäköintitutka edessä, älyavain, langaton älypuhelimen lataus ja tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin. Kuljettajan kannalta hienoja varusteita ovat mukautuva vakionopeussäädin ja kaksoisledivalot, kun taas kaikki matkustajat nauttivat osittaisesta nahkaverhoilusta.

Suunniteltu, testattu ja valmistettu Euroopassa

Kolmannen sukupolven i30-perhe on muotoiltu Hyundai Motor Europen teknisessä tuotekehityskeskuksessa Saksan Rüsselsheimissa, valmistettu Nošovicessa Tšekin tasavallassa ja testattu Nürburgringillä Saksassa. Uusi i30 perustuu infrastruktuurille, jota Hyundai Motor Company on kehittänyt Euroopassa viimeisten 25 vuoden ajan. Se jatkaa menestystä, jonka kaksi edellisen sukupolven i30-mallia ovat rakentaneet. Niitä on myyty Euroopassa vuodesta 2008 alkaen jo yli 800 000 kappaletta. Koko i30-mallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.

Kilpailukykyiset hinnat

Hyundai i30 Wagonin hinnat alkavat 1,4 Classicin 20 790 eurosta. Comfort-varustetason kanssa bensiinimoottori on 1,0 T-GDI ja hinta 24 390 euroa. Dieselmoottorilla varustettuna i30 1,6 CRDi Classicin saa hintaan 22 990 euroa. Hyundai i30 Wagonin ennakkomyynti on käynnistynyt ja asiakastoimitukset alkavat kesäkuun lopulla.