Close

Täysin uusi Hyundai Tucson – muotoilun ja tekniikan vahva yhdistelmä

Siirtämällä täysin uuden Tucsonin A-pilaria taaemmaksi pitkä konepelti erottuu ja tukee auton sulavalinjaista profiilia. Täysin uusi Tucson on rakennettu kokonaan uudelle alustalle, tarjoaa paljon mukavuus- sekä käyttöominaisuuksia, on yksi täydellisimmin turvallisuusvarustelluista autoista omassa luokassaan ja tuo tarjolle laajan voimansiirtovalikoiman.

Täysin uusi Hyundai Tucson
– menestyksekästä jatkoa miljoonalle myydylle Hyundain SUV-mallille Euroopassa
– erottuva ja urheilullinen ulkomuoto
– hienostuneet sisätilat yhdistyvät erinomaiseen ergonomiaan
– kattavat aktiiviset ja passiiviset turvallisuusjärjestelmät
– kaaja valikoima moottoreita; tehoalueet 115 hv:stä 184 hevosvoimaan
– valmistetaan Euroopassa

Hyundai-Tucson-7-8-Front-Wheel-01c_low

Hyundain uusin SUV on merkittävä askel eteenpäin

”Hyundai Motor Company on asettanut brändille korkeat tavoitteet Euroopassa. Täysin uusi Tucson
on uusi ja rohkea auto, brändimme lähettiläs ja herättää eloon tunnuksemme New Thinking,
New Possibilities (Uusia Ajatuksia, Uusia Mahdollisuuksia). Kokonaispakettina täysin
uusi Tucson tulee tarjoamaan asiakkaillemme arvon, joka ylittää odotukset”, kommentoi Jochen
Sengpiehl, Hyundai Motor Europen markkinointijohtaja.

Uusi malli on menestyksekästä jatkoa miljoonalle myydylle Hyundai SUV-mallille

Ensimmäisen Santa Fe -mallin myynti alkoi Euroopassa 2001 ja siitä lähtien Hyundai on toimittanut yli miljoona SUV-autoa eurooppalaisille asiakkailleen. Myynti on todistanut yhtiön menestyksen eurooppalaisilla SUV-markkinoilla. Täysin uudella Tucsonilla on tärkeä rooli Hyundain Euroopan liiketoiminnassa, sillä C-segmentin SUV-mallien myynti vastasi 22 prosenttia merkin kokonaismyynnistä vuonna 2014.

Erottuva ja urheilullinen muotoilu luo ainutlaatuisen SUV-olemuksen

”Muotoilu ilmentää edistyksellisestä henkeämme sekä intohimoamme. Täysin uusi Tucson huokuu erottuvaa ja urheilullista olemusta, ja sen muotoilu elää läpi jalostuneiden ja aaltoilevien pintojen, yhdistyen tasapainoisiin ja täsmällisiin linjoihin. Täysin uuden Tucsonin tunnistettavimpia piirteitä on merkkimme uudistunut kuusikulmainen etusäleikkö”, -kertoo Hyundain muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Siirtämällä A-pilaria taaemmaksi pitkä konepelti erottuu tukien samalla auton sulavalinjaista profiilia. Pyöränkoteloiden muoto korostaa auton dynaamista ulkoasua jopa auton seistessä paikallaan. Veistokselliseen sivuprofiiliin muodostuva Z-muotolinja korostaa takapyörän kaaria ja auton voimakasta olemusta. Takaosan puhdas muotoilu vaakatasoisine linjoineen, korostaa nousevaa takalokasuojan muotoa, tuoden samalla esiin auton näyttävät takavalot.

Hienostuneissa sisätiloissa yhdistyvät eleganssi ja ergonomia

Sisätilat, joissa on käytetty runsaasti kosketukselle miellyttäviä ja korkealaatuisia materiaaleja ja jotka ovat läpäisseet laajan ergonomiatestin, antavat matkustajille helpon ja nautinnollisen käyttökokemuksen. Keskikonsolin selkeyttä on tuotu esiin vaakatasoisella asettelulla.

Tucson_2015_inside_low
Mahtavat tilat tehokkaan suunnittelun ansiota

Täysin uusi Tucson on rakennettu kokonaan uudelle alustalle, mikä mahdollistaa runsaat sisätilat, autossa on erinomainen sisä- ja ulkomittojen suhde. Sisätilat on optimoitu niin, että matkustamo on mukava ja ilmava. Tavaratilaa on ruhtinaalliset 513 litraa takaistuimen ollessa normaaliasennossaan.

Monipuoliset ja helppokäyttöiset ominaisuudet

Täysin uusi Tucson tarjoaa paljon mukavuus- sekä käyttöominaisuuksia. Autoon on tarjolla lämmitettävät sekä ilmastoidut etuistuimet, joiden aikaisempaa pidempi istumatyyny tarjoaa myös paremman tuen sekä mukavuuden. Älykäs automaattinen takaluukku (joka aukeaa tarvittaessa, kun avaimen haltija lähestyy autoa) sekä pysäköintiavustin lisäävät jokapäiväistä käyttömukavuutta. Uuden sukupolven navigointijärjestelmä on yli kolme kertaa nopeampi kuin edeltävä versio ja Hyundai tarjoaa seitsemän vuoden päivitykset TomTom LIVE -palveluun.

Kattavat aktiiviset sekä passiiviset turvallisuusjärjestelmät

Uusien tekniikoiden esittely tarkoittaa, että uusi Tucson on myös yksi täydellisimmin turvallisuusvarustelluista autoista omassa luokassaan. Varustukseen kuuluu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Autonomous Emergency Braking System), jossa on kolme toimintatilaa: jalankulkija, kaupunki ja maantie. Järjestelmä laukaisee automaattisen jarrutuksen havaitessaan edessä olevan esteen.

Uutuus on varustettu kaistavahdilla (Lane Keeping Assist System), joka varoittaa kuljettajaa ja korjaa ennaltaehkäisevillä ohjausliikkeillä, mikäli auto on ajautumassa ajokaistalta. Varustukseen kuuluu myös risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Traffic Cross Alert), joka peilaa 180 asteen aluetta auton takana ja varoittaa esteestä tai muusta risteävästä liikenteestä.

Tehokkaisiin varoitusjärjestelmiin kuuluu myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Blind Spot Detection), joka auttaa havainnoimaan liikennettä auton sivuilla. Nopeusrajoituksen tunnistustoiminto (Speed Limit Identification Function) tarkkailee tien varrella olevia liikennemerkkejä ja huomauttaa tarpeen vaatiessa ylinopeudesta. Muille tiellä liikkujille täysin uusi Tucson tarjoaa turvallisuutta muun muassa aktiivisella konepellillä (Active Hood System), joka mukautuu törmäyksessä ja nostaa auton konepeltiä takareunastaan ja näin vaimentaa jalankulkijan tai pyöräilijän törmäysvammoja.

Laaja valikoima tehokkaita moottoreita sekä vaihteistoja

Täysin uusi Tucson tuo tarjolle yhden luokkansa laajimmista voimansiirtovalikoimista. Valittavana on kaksi bensiinimoottoria: 135 hv (1,6-litrainen GDI) tai 176 hv (1,6-litrainen T-GDI) sekä kolme diesel-vaihtoehtoa: 115 hv (1,7-litrainen), 136 hv (2,0-litrainen) tai 184 hv (2,0-litrainen high power). Uuden turboahdetun 1,6-litrainen T-GDI (176 hv) moottorin yhteyteen saa uuden seitsemännopeuksisen kaksoiskytkin-automaattivaihteiston (7DCT) tai kuusinopeuksisen manuaalivaihteiston. Kaikki moottorit on jalostettu tarjoamaan yhä parempaa ajettavuutta sekä polttoainetaloudellisuutta. Moottorit alittavat myös Euro6 päästövaatimukset.
Geneven 2015 autonäyttelyn maailman ensi-illan jälkeen, täysin uusi Tucson tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2015 toisella puoliskolla.

Hinnat, varusteet sekä lopullinen moottorivalikoima esitellään Suomessa myöhemmin tänä vuonna.

Uusi Hyundai Tucson ›