Close

Täysin uusi Hyundai Tucson: älykäs ja upean tyylikäs

Hyundai on esitellyt täysin uuden Tucsonin, joka ennennäkemättömine design-ratkaisuineen ja uusine teknisine ratkaisuineen on segmenttinsä uusi vertailukohde.
  • Edistyksellinen täysin uusi Hyundai Tucson ei ole pelkästään kehitysaskel, sen voidaan sanoa olevan vallankumous
  • Huipputeknologiaa edustavat uudet Parametric Hidden Lights -ajovalot erottavat täysin uuden Tucsonin kaikista muista tielläliikkujista
  • Luokkansa parhaat turvallisuusjärjestelmät ja koko perhettä hemmotteleva mukavuus ovat tulevaisuutta ajattelevan asiakkaan mieleen
  • Täysin uusi Tucson tarjoaa laajan valikoiman sähköistettyjä voimalinjoja: hybridin, ladattavan plug-in-hybridin ja 48 voltin kevythybridin

Täysin uusi Tucson on vuonna 2004 ensiesitellyn ja Hyundain yli 7 miljoonaa myyneen menestysauton neljäs sukupolvi. Kaikkiaan noin 1,4 miljoonaa autoa on myyty Eurooppaan. Tucson on maailmanlaajuisesti yhtiön eniten myyty SUV.

Täysin uusi Tucson valmistetaan Euroopassa Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) -tuotantolaitoksissa Nošovicessa Tšekin tasavallassa.

– Tämä lanseeraus on Hyundain uusi virstanpylväs – koko SUV-mallistomme on nyt saatavana myös sähköistettynä. Muotoilultaan edistyksellinen ja huippunykyaikaiset voimalinjavaihtoehdot tarjoava täysin uusi Tucson on jatkossakin yksi Hyundain avaintuotteista Euroopassa”, Hyundai Motor Europen johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Michael Cole sanoo.

‘Parametric Dynamics’: vallankumouksellinen ja erottuva muotokieli

Täysin uusi Tucson on edeltäjäänsä isompi ja leveämpi. Terävät kulmat, dynaamiset mittasuhteet ja elävät pinnat yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka kunnioittaa Tucsonin katumaasturiperimää.

Täysin uusi Tucson on ensimmäinen Hyundai SUV, jonka design noudattaa yhtiön uutta “Sensuous Sportiness” muotokieltä. Se nostaa Hyundai-autojen tunnearvoa ja antaa niille erottuvan ilmeen.

Täysin uuden Tucsonin edistyksellisen muotokielen inspiraationa toimi Hyundain Vision T SUV -konsepti, joka julkaistiin 2019 AutoMobility LA -messuilla.

Täysin uuden Tucsonin futuristinen muotokieli tunnetaan nimellä “Parametric Dynamics” ‒ siinä käytetään linjoja, pintoja, kulmia ja muotoja, joilla saadaan aikaan korumainen liike-energiaa viestivä kokonaisuus. Yhdessä digitaalisen käyttökokemuksen kanssa uusi Tucson tarjoaa ennennäkemättömän rohkeaa estetiikkaa.

Niin kutsutut ”Parametric Hidden Lights” -ajovalot antavat mallista erittäin voimakkaan ensivaikutelman. Nämä päiväajovalot on saumattomasti integroitu etusäleikköön, ja ovat kuljettajan kytkettävissä päälle ja pois. Valot sammutettuna huomio kiinnittyy auton etuosan tummiin geometrisiin kuvioihin, joihin saumattomasti integroidut led-päiväajovalot yhdistyvät. Huippuluokan valaistustekniikan ansiosta päiväajovalojen syttyessä säleikön tumma kromi muuntuu jalokivimäisiksi muodoiksi, jotka erottuvat muutoin sulavissa linjoissa.

Takavalot jatkavat ”Parametric Hidden Lights” -teemaa. Täysin uusi Tucson on ensimmäinen Hyundai-malli, joka on varustettu spoilerin alle kätketyllä takalasinpyyhkijällä.

Hyundai Tucson sisätilat

Tilavat sisätilat

Täysin uuden Tucsonin tarkoin harkitut mittasuhteet ja uusi alusta takaavat leveät ja avarat sisätilat. 20 mm pitempi, 15 mm leveämpi ja akseliväliltään 10 mm pitempi uusi Tucson on ennennäkemättömän tilava. Uutuus on 4 500 mm pitkä, 1 865 mm leveä, 1 650 mm korkea ja sen akseliväli on 2 680 mm. Tavaratila on 620 litraa ja jopa 1 799 litraa takaistuimet alas taitettuina.

Edistyksellisissä sisätiloissa maksimaalinen mukavuus yhdistyy saumattomaan teknologiaan

Täysin uuden Tucsonin hienostunut ja tilava matkustamo, INTERSPACE, on tila, jossa kaikki on kohdallaan. Matkustamossa tila, teknologia ja tieto muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Muotoilu on saanut inspiraationsa vesiputouksesta, pintamateriaalit ovat premium-luokkaa.

Huomaamattomasti integroitu innovatiivinen teknologia antaa kuljettajalle muokattavan näkymän. Uusi 10,25 tuuman audio-video-navigointinäyttö (AVN-T) hallitsee konsolin keskiosaa. Hyundain suunnittelijat luopuivat fyysisistä nupeista ja painikkeista, joten kaikkia AVN-toimintoja ja ilmastointia ohjataan hipaisukytkimillä; tämä on ensimmäinen Hyundai, jossa kaikkia toimintoja ohjataan kosketusnäytöltä.

Sisustusmateriaalit ovat laadukkaita ja pehmeitä – sekä ilme että tuntuma ovat aivan uudella tasolla.

Matkustajat voivat myös nauttia keskikonsolin, langattoman latausaseman ja oven karttataskun ambient-valaistuksesta. Värisävyjä on 64, kirkkaudensäätö on 10-portainen.

Hyundai Tucson

Huipputekniikkaa ja liitettävyyttä

Täysin uuden Tucsonin kaksiosainen kojelauta koostuu uudesta 10,25 tuuman digitaalisesta mittaristosta ja 10,25 tuuman AVN-T-näytöstä.

Täysin uuteen Tucsoniin on saatavilla Hyundain huippunykyaikainen mobiilisovelluksella toimiva Bluelink-etähallintajärjestelmä, joka tarjoaa joukon uusia etuja ja palveluja, kuten Connected Routing, Last Mile Navigation sekä uuden käyttäjäprofiilitoiminnon. Asiakas voi paikantaa autonsa, avata ja lukita ovet tai tarkistaa esim. polttoainetilanteen Bluelink-sovelluksen kautta.

Täysin uusi Tucson tarjoaa enemmän mukavuutta ja ajamisen helppoutta

Täysin uudessa Tucsonissa on ensimmäisen kerran Hyundain historiassa Multi-Air Mode: suoraan ja epäsuorasti puhaltavia ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmän suuttimia, joiden ansiosta sisäilma on miellyttävämpi ja ilmavirrat hillitympiä.

Kolmen vyöhykkeen ilmastointi huolehtii nyt kuljettajan ja etumatkustajan lisäksi myös takamatkustajien mukavuudesta. Tuulettuvat ja lämmitettävät etuistuimet ja lämmitettävät takaistuimet varmistavat, että matka sujuu mukavasti.

Hyundai Tucson

Luokkansa paras aktiivinen turvallisuusjärjestelmä

Luokkansa parhailla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä ja aktiivisella SmartSense-turvallisuuspaketilla varustettu täysin uusi Tucson on vienyt turvallisuusajattelun pitkälle.

Täysin uudessa Tucsonissa on Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) -etutörmäyksenestojärjestelmä, joka laukaisee hälytyksen, jos on vaara, että auto törmää edessä olevaan jalankulkijaan tai ajoneuvoon. FCA sisältää nyt Junction Turning -ominaisuuden, joka varoittaa myös risteävästä liikenteestä.

Lane Following Assist (LFA) pitää auton turvallisesti ajokaistan keskellä yhteistyössä kaistavahdin Lane Keeping Assist (LKA) kanssa. Driver Attention Warning (DAW) toimii yhdessä Leading Vehicle Departure Alert -järjestelmän (LVDA) kanssa.

Ensimmäisen kerran tarjolla oleva Highway Driving Assist (HDA) tekee maantieajosta mukavamman ja turvallisemman. HDA säätää auton nopeutta ja pitää auton etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon sopivana ja auton oikealla ajokaistalla. Kuljettaja voi aktivoida HDA:n ohjauspyörässä olevan painikkeen painalluksella.

HDA toimii yhdessä LFA:n ja navigaatiopohjaisen Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) kanssa. Tämän ominaisuuden ansiosta täysin uuden Tucsonin kuljettaja voi asettaa tasanopeuden SCC:llä, jonka jälkeen NSCC-C sovittaa automaattisesti auton nopeuden edessä olevan kaarteen mukaan paikallisen paikkatiedon perusteella. Se vähentää ajonopeutta ja nostaa sen entiselle tasolle kaarteen jälkeen.

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) on toinen uusi ominaisuus. Sen lisäksi, että ISLA näyttää nopeusrajoituksen AVN-näytöllä, se säätää automaattisesti auton nopeuden rajoituksen mukaiseksi.

Katvealueen näyttö on aivan uutta tässä segmentissä. Kun kuljettaja laittaa vilkun päälle kaistanvaihdon merkiksi, 10,25 tuuman Supervision Cluster -näytössä näkyy mitä kyseisellä katvealueella on. Tämä tukee peileistä näkyvää informaatiota ja parantaa näkyvyyttä pimeällä ja sateella.

Täysin uudessa Tucsonissa on myös Surround View Monitor (SVM), josta kuljettaja näkee 360 asteen kattavan kolmiulotteisen ja zoomattavan kuvan.

SVM on yhdistetty pysäköintiavustimeen Remote Smart Parking Assist (RSPA), joka on uuden Tucsonin hybridiversion lisävaruste. RSPA avustaa kuljettajaa pysäköitäessä ja poistuttaessa pysäköintipaikalta, vaikka kuljettaja ei edes istu autossa. Ominaisuuden voi aktivoida ja sitä ohjata Smart Key -älyavaimella. Auto tunnistaa esteet ultraääniantureilla, ja törmäysvaara laukaisee aina hätäjarrutuksen.

Rear Occupant Alert (ROA) -järjestelmä tekee täysin uudesta Tucsonista turvallisen ja luotettavan perheauton. Takamatkustajan unitila Rear Passenger Sleeping Mode (RPSM) alentaa takakaiuttimien äänenvoimakkuutta. Uusi Safe Exit Warning (SEW) varoittaa autosta nousijoita lähestyvästä ajoneuvosta. Tätä ominaisuutta ei ole nähty aikaisemmin tässä segmentissä.

Hyundai myöntää täysin uudelle Tucsonille yhden markkinoiden parhaista takuista, viisi vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Nelivedon ja maastoajotilojen ansiosta täysin uusi Tucson on aito SUV

Täysin uusi Hyundai Tucson tarjoaa myös nelivetovaihtoehdon, joka on tarjolla automaattivaihteistolla varustettuun hybridiin, hyödyntää Hyundain omaa HTRAC-nelivetotekniikkaa. Järjestelmä hyödyntää pyörien pitoa ja ajoneuvon nopeutta koskevaa tietoa siirtäessään vääntömomenttia pyöriin. Maastoajotiloja on kolme – Mud, Sand ja Snow – jotka optimoivat HTRAC-järjestelmän asetukset vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Hyundai Tucson

Sähköisesti ohjattu jousitus tarjoaa mukavan tai urheilullisen ajokokemuksen

Täysin uuteen Tucsoniin on valittavissa kaksi vaihtoehtoista jousitusjärjestelmää, jotka molemmat tarjoavat käsiteltävyyttä parantavia ominaisuuksia.

Sähköisesti ohjatussa jousituksessa (ECS) on mukautuva iskunvaimennus, joka tarjoaa kuljettajan mieltymysten mukaisen ja tilanteeseen sopivan ajokokemuksen. ECS ohjaa automaattisesti ja jatkuvasti auton jousitusta pyrkien mahdollisimman hyvään ajomukavuuteen ja suorituskykyyn. Se huomioi ajo-olosuhteet kuten nopeuden, tien pinnan laadun, kaarteet, pysähtymistarpeen ja kiihdytyksen.

Hyundai on kehittänyt yhteistyössä johtavien rengasvalmistajien, Continentalin ja Michelinin, kanssa useita täysin uudelle Tucsonille suunniteltuja renkaita. Kehitystyössä painotettiin erityisesti mukavuutta, hiljaisuutta ja käsiteltävyyttä. Alhaisen vierintävastuksen renkaat myös vähentävät polttoaineenkulutusta ja päästöjä.

Laaja valikoima sähköistettyjä voimalinjoja

Täysin uusi Tucson tarjoaa kolme erilaista sähköistä voimalinjaa, kaksi polttomoottoria sekä neljä vaihteistovaihtoehtoa, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä Tucsonin. Uutuus tarjoaa laajan valikoiman sähköistettyjä voimalinjoja: bensiini- tai dieselmoottoriin yhdistetty 48 voltin kevythybridi, hybridi ja ladattava plug-in-hybridi.

Hybridiversiossa on uusi 1,6 litran turboahdettu suorasuihkutusbensiinimoottori T-GDI Smartstream sekä 44,2 kW:n sähkömoottori ja 1,49 kWh:n kapasiteetin litiumionipolymeeriakku. Vaihteisto on 6-vaihteinen automaatti (6AT), ja mallistosta voi valita etu- tai nelivedon. Se on täysin uuden Tucsonin tehokkain voimalinja: 230 hv ja 350 Nm vääntöä, joten pienet päästöt eivät vähennä ajonautintoa.

48 V -kevythybridijärjestelmä on saatavilla neljänä voimalinjavaihtoehtona, joissa kaikissa on seitsemänvaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Valittavissa ovat sekä etu- että nelivetoiset Smartstream-bensiini ja -dieselversiot.

1.6 T-GDI 150 hv bensiini 48V hybrid 7DCT
1.6 T-GDI 180 hv bensiini 48V hybrid 4WD 7DCT
1.6 CRDI 136 hv diesel 48V hybrid 7DCT
1.6 CRDI 136 hv diesel 48V hybrid 4WD 7DCT

6-vaihteisella käsivaihteistolla uusi Tucson on saatavilla etuvetoisena joko 1,6 l 150 hv T-GDI Smartstream -bensiinimoottorilla tai 115 hv 1,6 l CRDI Smartstream -dieselmoottorilla.

Ensimmäisiä uusia Hyundai Tucson -malleja odotetaan Suomeen vielä tämän vuoden puolella. Ladattava plug-in-hybridi ensiesitellään alkuvuodesta 2021. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.