Close

Täysin uusi Hyundai Santa Fe saavutti viiden tähden huipputuloksen Euro NCAP -testissä

Hyundain neljännen sukupolven D-segmentin SUV suoriutui mainiosti kaikissa neljässä Euro NCAP -testiosiossa loistaen erityisesti aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuuden takaamisessa. Santa Fe suojelee matkustajiaan kattavalla aktiivisella turvatekniikalla sekä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, joita täydentää luja ja jäykkä korirakenne.
  • Erinomaisen testituloksen saavuttanut Santa Fe on luokkansa turvallisimpia autoja
  • Santa Fe suoriutui vakuuttavasti varsinkin aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudessa
  • Hyundai SmartSense -teknologian aktiiviset turvallisuusvarusteet ja kuljettajaa avustavat järjestelmät täyttävät tiukimmat eurooppalaiset turvallisuusvaatimukset
  • Hyundai Santa Fe saavutti parhaan mahdollisen eli viiden tähden kokonaistuloksen riippumattomassa Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) -törmäystestiohjelmassa.

– Viiden tähden tulos Euro NCAP -testissä osoittaa, että täysin uusi SUV-lippulaivamme Santa Fe täyttää korkeimmat vaatimukset asiakkaidemme turvallisuuden varmistamiseksi. Huippuluokan tulos kertoo myös Hyundain sitoutumisesta uusimman teknologian hyödyntämiseen ja innovatiivisiin ratkaisuihin, sanoo Hyundai Motor Europen tuote- ja markkinointijohtaja Andreas-Christoph Hofmann.

Hyundai SmartSense -teknologia: turvaa matkustajille

Täysin uusi Santa Fe välittää aidosti matkustajiensa hyvinvoinnista. Mallin neljäs sukupolvi tarjoaa luokkansa parhaimpiin kuuluvan turvallisuusvarustelun. Siihen kuuluvat muun muassa nämä edistykselliset varusteet:

Rear Occupant Alert muistuttaa kuljettajaa takaistuimilla olevista matkustajista ja varoittaa, jos kuljettaja poistuu autosta ja lukitsee ovet matkustajien ollessa vielä sisällä. Ensimmäistä kertaa saatavilla Hyundaissa.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist auttaa kuljettajaa peruuttamaan pysäköintiruudusta turvallisesti havaitsemalla sivusuunnassa lähestyvän ajoneuvon ja varoittamalla sekä jarruttamalla törmäyksen uhatessa. Ensimmäistä kertaa saatavilla Hyundaissa.

Safe Exit Assist varoittaa autossa olijoita poistumasta ja lukitsee ovet hetkeksi, jos toinen ajoneuvo lähestyy autoa ja poistuminen on vaarallista. Tarvittaessa järjestelmä estää kuljettajaa avaamasta lapsilukkoa.

Blind-Spot Collision Warning tarkkailee auton vieressä ja takaviistossa kulkevia ajoneuvoja varoittaen kaistanvaihtoa aikovaa kuljettajaa, jos törmäys uhkaa. Tarvittaessa järjestelmä myös jarruttaa ja tekee väistöliikkeen.

Forward Collision-Avoidance Assist avustaa kuljettajaa etutörmäyksen välttämisessä ilmoittamalla turvavälin vähenemisestä edessä kulkevaan ajoneuvoon ja tarvittaessa jarruttamalla. Järjestelmä havaitsee myös jalankulkijat.

Lane Keeping Assist varmistaa ajoneuvon pysymisen omalla kaistallaan varoittamalla kuljettajaa auton ajautuessa sivuun ja tekemällä tarvittaessa korjaavan ohjausliikkeen.

Speed Limit Info Function ilmoittaa kuljettajalle voimassaolevan nopeusrajoituksen esittämällä sen kojelaudan näytöllä.

Kaikki edellä kuvatut turvavarusteet kuuluvat Hyundain SmartSense -turvallisuusteknologian tarjontaan.

Santa Fe:n passiivista turvallisuutta täydentää entistä jäykempi korirakenne, joka suojaa matkustajia tehokkaasti törmäystilanteessa. Auton valmistuksessa hyödynnetään aiempaa laajemmin kuumamuovattuja osia, ja kokoonpanossa käytetään isompia hitsauspisteitä.

Kehittyneiden valmistusmenetelmien ansiosta Santa Fe on aiempaa kevyempi mutta tarjoaa huippuluokan turvallisuuden. Vahvasta ja kevyestä korista peräti 57 prosenttia on suurlujuusterästä. Osuus on Hyundai-malliston suurin ja parantaa kolariturvallisuuden lisäksi auton ajokäytöstä.

Hyundain valmistamat autot ovat säännöllisesti saavuttaneet huipputuloksia Euro NCAP -testeissä. Muun muassa i30, Kona, Tucson, IONIQ ja nyt myös Santa Fe ovat saaneet testiohjelman tuloksena viiden tähden kokonaisarvosanan. Upouusi Hyundai Nexo sai äskettäin viiden tähden Euro NCAP -arvosanan ensimmäisenä polttokennokäyttöisenä automallina. Jatkuvat kärkitulokset korostavat Hyundain kykyä ja halua suunnitella turvallisia ja luotettavia tuotteita.

Täysin uuden Santa Fen myynti Suomessa alkoi marraskuun 2018 alussa. Hyundai Santa Fen hinnat alkavat 49 990 eurosta (2.2 CRDI 200 hv diesel, 8-vaiht. automaatti).