Close

Täysin uusi Hyundai Kona – Sinun autosi. Sinun tyylisi.

Hyundai on esitellut lehdistölle täysin uuden katumaasturin Konan. Kooltaan uutuus sijoittuu mallistossa i20 Activen ja Tucsonin väliin ja se on tiloiltaan lähes isoveljensä veroinen. Konan korin ja katon värivalikoiman ansiosta Konan voi sovittaa omaan tyyliin sopivaksi. Myös sisätiloissa voi leikkiä väreillä.

Hyundai on kasvanut merkittäväksi tekijäksi Euroopan katumaasturimarkkinoilla tällä vuosituhannella. Vuonna 2001 Santa Fen ensi esittelyn jälkeen Hyundai on myynyt lähes puolitoista miljoonaa katumaasturia. Nyt Grand Santa Fe, Santa Fe ja Tucson ja i20 Active saavat seuraa, kun Hyundai esittelee täysin uuden katumaasturin Konan. Kooltaan uutuus sijoittuu mallistossa i20 Activen ja Tucsonin väliin ja se on tiloiltaan lähes isoveljensä veroinen. Konan muotoilu vahvistaa, että se on aito katumaasturi. Viimeistään kattava mukavuus- ja turvavarustelu sekä auton tekniikka sijoittavat auton segmenttiään suurempaan luokkaan.

Uusi Kona vie Hyundain muotoilun seuraavalle tasolle ja se on yhtiön ensimmäinen katumaasturi, jossa otetaan käyttöön uusi persoonallinen keula, jossa ajovalot ovat kahdessa tasossa. Sama ilme otetaan käyttöön Hyundain tulevissa uusissa katumaastureissa. Uutuus on helpostisti tunnistettavissa Hyundaiksi Cascading Grille -jäähdyttäjän säleiköstä.

Hyundai Konan kompaktiin 4,165 metrin pituiseen koriin on saatu hyvät sisä- ja tavaratilat. Akseliväli on 2,6 metriä, joka on auttanut sisätilojen suunnittelussa ja toisaalta sen avulla Kona on sekä näppärä taajamassa, että vakaa maantiellä. Muotoiluun vaikuttavat osaltaan suuret pyörät, vakiona niiden koko on 16 tuumaa ja optiona on valittavissa myös 17- tai 18-tuumaiset pyörät.

Hyundai tuo Konassa tarjolle varusteita, joita ei ole ennen ollut saatavana Hyundain malleissa, kuten tuulilasin HUD-heijastusnäytön ja Display Audio -järjestelmän. Uutuuden voi varustella monipuolisesti lähes pienen loistoauton veroiseksi lisäämällä siihen korkealuokkaisen Krellin hi-end äänentoiston, älyavaimen ja sähkösäätöiset sekä jäähdytettävät / lämmitettävät etuistuimet. Vakio- tai lisävarusteena varustetason mukaan ovat myös lämmitettävä ohjauspyörä, navigaattori ja älypuhelimen langaton induktiolataus.

Konan korin ja katon kaksivärivalikoiman sekä kymmenen tyylikkäästi erottuvan ulkovärin ansiosta asiakas voi valita itselleen näyttävimmän 28 persoonallisen eri vaihtoehdon valikoimasta. Tyylikkyyttä voi korostaa vielä halutessaan näyttävillä 18” aluvanteilla. Myös sisätilat voi viimeistellä mielensä mukaisiksi kolmella eri väriteemalla. Kona on luokkansa ainoa malli, joka on mahdollista varustella tyylikkäillä sävyillä aina turvavöiden väritykseen saakka.

Uusi Kona on suunniteltu aktiivista ja itsenäistä elämäntapaa varten, ja auto pitää myös huolta matkustajistaan. Monipuoliseen Hyundai SmartSense -turvavarusteluun kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaista-avustin (LKAS), kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, staattinen kaarrevalo sekä kaukovaloassistentti.

Aitoon katumaasturiin kuuluu oleellisena osana neliveto, jota ei ole monen kilpailijan kompaktiin katumaasturiin saatavissa lainkaan. Konassa neliveto tulee 1,6-litraisen 130 kilowattia kehittävän (177 hv) turbomoottorin ja 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kera. Kiihdytys nollasta sataan sujuu 7,9 sekunnissa ja yhdistetty kulutus on kohtuullinen 6,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästö 153 g/km.

Taloudellista vaihtoehtoa etsivä voi valita itselleen etuvetoisen Konan, jossa on pieni mutta pippurinen 1,0-litrainen turbomoottori. Voimanlähde kehittää 88 kW (120 hv) ja 175 Nm väännön ja antaa autolle miellyttävän suorituskyvyn. Yhdistetty kulutus on 16-tuumaisilla pyörillä varustettuna vain 5,2 litraa sadalla kilometrillä ja suuremmilla pyörillä kaksi desiä korkeampi. Vuoden 2018 aikana esitellään uusina voimanlähteinä Hyundain pitkään kehittämä, entistäkin puhtaampi 1,6-litrainen turbodiesel sekä täyssähköversio.

Kona on rakennettu täysin uudelle pohjalevyratkaisulle, joka sallii nelivedon lisäksi myös uudet sähköiset voimalinjat. Uusi ratkaisu takaa auton rungolle myös poikkeuksellisen hyvän jäykkyyden sekä keveyden.

Täysin uuden Hyundai Konan myynti alkaa Suomessa tammikuussa 2018. Etuvetomallisto (1.0 T-GDi 6MT Comfort) alk. 21.990 ja nelivetomallisto 29.990 (1.6 T-GDi AWD 7DCT Comfort).

Täyssähköinen Kona Electric esitellään ensi kevään aikana.