Close

Saksan MM-ralli oli koettelemusten kilpailu

Saksan MM-rallissa oli Hyundai Motorsportille vaikea. Olosuhteet tiedettiin haastaviksi, mutta niiden vaikutus tulosluetteloon oli ehkä vielä arveltua suurempi. Merkkimestaruustaistelu M-Sportia vastaan kiristyi entisestään, kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua.

Tiimin paras tulos oli tällä kertaa Hayden Paddonin tuoma kahdeksas sija. Paddon ei ollut normaalilla tasollaan rallissa, vaikkakin joitain välähdyksiä vauhdistaan pystyi osoittamaan.

– Kun olosuhteet olivat tasaisemmat, pystyimme osoittamaan pientä kehitystä viime vuoteen verrattuna. Jotain hyvää siis jäi vaikeasta viikonlopusta. Tiesin, että tämä tulee olemaan kauden kovimpia ralleja, joten olin iloinen pystyttyäni loppua kohden parempiin erikoiskoeaikoihin. Nyt matkaan kotiin Uuteen-Seelantiin kuukaudeksi, ja palaan sitten Eurooppaan päättämään kauden kunnialla.

Espanjalaiskonkari Dani Sordo menetti pelin perjantain ulosajoon, kun mies lipsahti tieltä vaikeissa olosuhteissa. Viisi lisäpistettä Power Stagelta sentään jäivät mieltä lämmittämään.

– Ei tämä ralli ollut sitä, mitä toivoimme sen olevan, joten oli mukavaa päättää se Power Stagen voittoon. Se ehkä osoittaa, mitä olisimme voineet saavuttaa. Olen pettynyt virheestäni. Olen siitä pahoillani tiimille, Sordo tuumaili.

Karvaimman pettymyksen koki silti MM-sarjan kärkimiehenä kisaan startannut Thierry Neuville. Belgialainen haukkasi mutkan aavistuksen liian reippaasti lauantaiaamuna Panzerplatten erikoiskokeella, ja auton vasen takapyörä pullahti ulos.

Matka katkesi siihen, eikä pistetili karttunut Power Stageltakaan, joten Neuville joutui antamaan suuresti tasoitusta pahimmalle haastajalleen, Sebastien Ogierille mestaruuskamppailussa.

– Tein liikaa pieniä virheitä tänä aamuna. Tämä oli kaiken kaikkiaan jättimäinen pettymys, mutta taistelu ei ole vielä ohi. Aion antaa kaikkeni kauden kolmessa viimeisessä rallissa, lupasi Neuville.

Seuraava MM-ralli ajetaan kuuden viikon tauon jälkeen Kataloniassa 5. – 8.10.