Close

Sähkö pyörittää monenlaisia renkaita

Aktiivinen pyöräilytubettaja Jaakko ”Kampiapina” Alajoki ja sähköautobloggari Tuomas Sauliala veivät kulkuvälineensä metsään. Autoilun ja pyöräilyn yhteispeli oli tällä retkellä sähköistä ja saumatonta.

Maastopyöräilyn suosio on kasvanut viime vuosina. Lihasvoimalla etenevä maastopyöräilijä miettii jatkuvasti ajolinjoja, painonsiirtoa etu- ja takapyörän välillä sekä oikeita hetkiä polkaista voimaa takarenkaalle. Ylämäet ovat raskaita kiivetä hankalassa maastossa, kun renkaat ovat pidon maksimoimiseksi miltei tyhjät.

IONIQ 5, Tuomas Sauliala ja Jaakko Alajoki sähkömaastopyöräreissulla

Sähköavustus muuttaa maastopyöräilyn luonnetta täysin. Sähkömaastopyöräilijällä on voimaa ja vääntöä käytössään joka hetki lähes rajattomasti, ainoa rajoite sen käytölle on takarenkaan pito. Pyörän käsittelyyn vaikuttaa myös perinteistä maastopyörää paljon raskaampi kulkupeli.

Sähköavusteinen pyöräily korostaakin kuskin teknistä osaamista ja tuo etenemiseen vauhtia tasamaalla ja ylämäissä. Ryhmässä ajettaessa sähköavusteinen maastopyörä myös tasaa eri kuskien taito- ja kuntotasoja, eli esimerkiksi työpaikan virkistyspäiviin sähkömaastopyöräily sopii mainiosti. Helpoin tapa tutustua lajiin on vuokrata sähkömaastopyörä vaikkapa muutamaksi tunniksi!

Tuomas Sauliala ja Jaakko Alajoki sähkömaastopyöräilemässä

IONIQ 5 pähkinänkuoressa

Pituus 4 635 mm
Leveys 1 890 mm
Korkeus 1 605 mm
Akseliväli 3 000 mm
Maavara 160 mm

Tavaratila

takana 527 / 1 587 litraa
edessä
– takavetoisessa 57 l / 25 kg
– nelivetoisessa 24 l / 10 kg

Teho

takavetoisessa 217 hv
nelivetoisessa 305 hv

Vääntö

takavetoisessa 350 Nm
nelivetoisessa 605 Nm

Kiihtyvyys 0–100 km/h 7,4 / 5,2 s

Yhdistetty kulutus

takavetoisessa 16,8 kWh/100 km
nelivetoisessa 17,7 kWh/100 km

Päästöt 0 g/km

Perävaunumassa

jarruton 750 kg
jarrullinen 1 600 kg

Kattokuorma 80 kg

Varustetasot Style ja Premium

-> Hinnasto ja muuta lisätietoa

Maastopyöräretki on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä bloggaaja Tuomas Saulialan ja tubettaja Jaakko ”Kampiapina” Alajoen kanssa. Katso reissun video Jaakon YouTube-kanavalta ja lue Tuomaksen blogista tarkempi reissukuvaus!

-> Lue lisää Hyundain Kaistalla-asiakaslehden artikkeleita

-> Lue lisää uutisia Hyundain sähköautoista