Close

Ruotsin rallissa oli Hyundaille tarjolla täyspotti

Dramaattiset vaiheet lauantai-illan päättäneellä Karlstadin yleisöerikoiskokeella veivät Hyundain tiimiltä mahdollisuudet rallivoittoon. Korkeimmalle Hyundai-kuljettajista ylsi espanjalaiskonkari Dani Sordo, joka toi autonsa varmasti maaliin rallin neljäntenä.

hy_i20wrc_ruotsi-rally-2017_1000x373

Thierry Neuville hallitsi kilpailua Monte Carlo -rallin tapaan. Johtoasema oli tukeva, kunnes pieni ajovirhe suisti belgialaisen laulukuoroon. Matka jatkui vielä sunnuntaina Rally2 -säännön turvin, mutta 13. sijaa kummempaa ei tällä kertaa Ruotsista hellinnyt.

Korkeimmalle Hyundai-kuljettajista ylsi espanjalaiskonkari Dani Sordo, joka toi autonsa varmasti maaliin rallin neljäntenä.- Nautin tästä rallista paljon. Kisassa oli joitain nopeita ja henkeäsalpaavia erikoiskokeita. Tavoite sunnuntaina oli enää neljäs sija, ja tärkeiden MM-pisteiden saavuttaminen tiimille. Erikoiskokeet Ruotsissa ovat haastavia, joten otimme varovasti. Meksikossa yritetään palkintokorokkeelle, lupasi Sordo.

hy_i20wrc_ruotsin-ralli_2017_800x346

Lauantaina ohjaustehostimen rikkoutumisesta kärsinyt Hayden Paddon menetti murheissa niin paljon aikaa, että seitsemäs sija jäi reissusta palkinnoksi.
– Tämä ei varmuudella ollut helpoimpia viikonloppuja, mutta maaliin pääsy helpottaa jo painetta. Asiat eivät vain loksahtaneet sataprosenttisesti kohdalleen. Kokeilimme asioita, joista voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Seitsemäs sija antaa jonkinlaisen alun MM-taistollemme, Paddon jutteli.

Neuvillen ainut tavoite sunnuntaina oli maksimipisteet Power Stagelta, mutta tässä mies ei onnistunut, vaikka säästeli renkaitaan koko päivän ajan.
– Annoimme kaikkemme viimeisellä erikoiskokeella, mutta meidän täytyi tyytyä kolmeen pisteeseen viiden sijaan. Se oli tiukka taistelu, jossa kolme kärkikuskia oli vain 1,5 sekunnin sisään. Lopputulos sinänsä on iso pettymys. Olen surullinen koko tiimin puolesta. Pienellä virheellä oli isot seuraukset, murehti Neuville.

Rallin MM-sarja jatkuu 7.maaliskuuta alkavalla Meksikon osakilpailulla.

hy_i20wrc_ruotsin-rally-2017_800x412