Close

Riku Tahko Hyundailla Ralli SM -sarjan kuninkuusluokkaan

Riku Tahko jahtaa rallin suomenmestaruutta kaudella 2021 SM1-luokassa Hyundai i20 R5-autolla. Viime vuonna porvoolainen saalisti Ralli SM -pronssia SM2-luokassa.

Viime vuonna Ralli SM -pronssia SM2-luokassa saalistanut porvoolainen Riku Tahko jahtaa suomenmestaruutta kaudella 2021 SM1-luokassa Hyundai i20 R5-autolla. Samalla Tahkosta tulee Hyundai Suomen brändilähettiläs.

Rallin SM-sarjan kovatasoisimpana luokkana pidetty SM1-luokka saa uuden kilpailijan, kun Riku Tahko liittyy kilpailijaksi luokkaan pronssiin päättyneen SM2-luokan kauden jälkeen. Kalustona Tahkolla on Hyundai i20 R5-luokan tuorein versio. Auton ylläpidosta ja huollosta vastaa Tahkon oma RTRC-tiimi. Kartanlukijan paikalla Tahkolla jatkaa tuttu Markus Soininen. Kilpailuohjelmassa on koko rallin SM-sarja sekä mahdollisesti isoja kansainvälisiä kilpailuja.

– Hyvin urheilullisesti ja näkyvyyden kannalta sujunut kausi 2020 lisäsi nälkää päästä rallissa kovimpaan sarjaan ja kattava yhteistyösopimus Hyundai Motor Finlandin kanssa mahdollisti siirtymisen kuninkuusluokkaan. Autoa päästään testaamaan ensimmäisen kerran loppiaisena, jonka jälkeen siirrytään kohti pohjoista valmistautumaan Arctic Lapland Rallyyn, taustoittaa Riku Tahko vuoden 2021 suunnitelmia.

– Tarkoitus on heti taistella kärkisijoista, mutta jos ei Tunturin ekoilla pätkillä päästä ihan kärkeen, niin ymmärrän hyvin, sillä pahimpien kilpakumppanien kokemus R5-luokan autoista on pidempi. Jos kauden edetessä ei pystytä kärkiaikoihin, on syy ratin ja penkin välissä, koska kalusto antaa ainekset menestymiseen.

Kilpailujen lisäksi Riku Tahko osallistuu ympäri Suomen Hyundain tapahtumiin, joissa hän tuo esille Hyundain automallistoa ja brändiä.

– On suuri kunnia tulla valituksi brändilähettilääksi Hyundain kaltaiselle automerkille. Mukana tulee totta kai iso vastuu tapahtumien järjestämisestä ja mukanaolosta, mutta olen innoissani, kun saan olla jakamassa osaamistani Hyundain avuksi. Kesä näyttää Hyundain malliston suhteen hienolta ja tulossa on uusia ja hienoja malleja, jatkaa Tahko.

Myös Hyundain Motor Finlandilla odotetaan yhteistyön hedelmiä innolla.

– Viimeisen 18 kuukauden aikana Hyundai on uudistanut yli 90 prosenttia Euroopan Hyundai-mallistostaan, ja tänä vuonna luvassa on lisää mielenkiintoisia uutuusmalleja. Muun muassa suosittu N-mallisto kasvaa uuden i30 N:n lisäksi täysin uusilla i20 N Line ja i20 N -malleilla, kertoo Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka.

– Hyundai viettää myös juhlavuottaan, sillä merkkiä on maahantuotu nykyisellä sopimuksella tasan 20 vuotta. Tässä ajassa brändi on uusiutunut voimakkaasti, ja haluamme tarjota yhä useammille mahdollisuuden koeajaa uusia mallejamme erilaisissa tapahtumissa ja myös jälleenmyyntipisteissämme koko Suomessa. Tahko on loistava lisä mukaan brändityöhömme, jatkaa Kurikka.

Vahva kumppaniverkosto mahdollistaa mestaruustaistelun tänäkin vuonna

Riku Tahkon takana on totuttu näkemään kansainvälisiä brändejä. Nyt mukaan uutena kumppanina liittyy Kärcher. Lisäksi pitkäaikaiset kumppanit Monster Energy, DuoLog, RamiRent sekä Michelin jatkavat yhteistyökumppaneina.

– Viime kauden aikana motivaatio ralliin nousi ihan uudelle tasolle. Näin innoissani en ole koskaan ollut ennen kauden alkua. Tässä projektissa nivoutuu yhteen monen vuoden kova työ, päättää Tahko.

Riku Tahko & Markus Soininen

Kuvat: www.villevappula.com