Close

Ratkaisun hetket käsillä

Katalonian rallissa lensi pölyn sijasta tällä kertaa vesi. Rallin maailmanmestaruus ratkaistaan kauden päättävässä Australian rallissa. Kuudetta kauttaan mukana olevalle Hyundai-tiimille merkkimestaruus on asetettu päätavoitteeksi.

Viikonloppuna ajettu Katalonian osakilpailu on rallin MM-sarjan ainoa, joka ajetaan kahdella eri pinnalla. Tällä kertaa oman lisämausteensa monen kuljettajan suosikkiralliin toivat yllättävät säämuutokset, jotka saapuivat kisaviikon alussa.

Vaikka kyse on sarjan ainoasta sekapinnalla ajettavasta rallista, eivät erikoiskokeet ole erityisen pahoja perusluonteeltaan. Muutoksen tilanteeseen teki kuitenkin juuri se, että keliolosuhteet nuotitusjakson aikaan olivat äärimmäisen haastavat.

Sateet huuhtoivat niin perjantain soraerikoiskokeita kuin viikonlopun asfalttipätkiäkin. Asfaltilla muutos on ehkä vieläkin suurempi, sillä kohdat, joissa mutkia oiotaan reilusti, ovat jo valmiiksi todella mutaisia heti ensimmäiselle autolle.

Yllätysmahdollisuuksia rallissa on aina, mutta nyt niitä tarjoiltiin oikein olan takaa. Tällä kertaa etunuottiautot saivat poikkeuksellisesti ajaa ja tarkistaa torstain aikana myös soraerikoiskokeet. Katalonian rallin normaaleissa olosuhteissa hienojakoinen pöly tunkeutuu vähintäänkin katsojien silmiin ja suuhun, mutta tämänkertainen kisasää tarkoitti sitä, ettei kyseistä haittaa ollut.

Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC

Mestaruustaistelu jatkuu viime metreille asti

Valmistajien maailmanmestaruus ratkaistaan kauden päättävässä Australian rallissa 14. – 17.11.2019. Hyundai Motorsport on ennen viimeistä osakilpailua 22 pistettä edellä Toyota Gazoo Racingia, ja kun yhden osakilpailun maksimipistepotti tiimille on peräti 43 pistettä, ei vaaka ole vielä kallistunut kummankaan hyväksi.

Kuudetta kautta mukana olevalle Hyundai-tiimille merkkimestaruus on asetettu selkeäksi päätavoitteeksi.

Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC

Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC

Katalonian rallin tulokset

  1. T. Neuville N. Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC, 3:07:39.6
  2. O. Tänak M. Järveoja, Toyota Yaris WRC, +17.2
  3. D. Sordo C. del Barrio,  Hyundai i20 Coupe WRC, +17.6
  4. S. Loeb D. Elena, Hyundai i20 Coupe WRC, +53.9

Valmistajien maailmanmestaruus, tilanne 13/14 osakilpailun jälkeen

  1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team, 380
  2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team, 362
  3. Citroën Total World Rally Team, 284
  4. M-Sport Ford World Rally Team, 218