Close

Rally Estonia toi arvokasta kokemusta Hyundai Motorsportille

Viron rallissa nähtiin Hyundai Motorsportilta niin Andreas Mikkelsen kuin debyyttinsä tiimissä tehnyt Craig Breen (kuvassa oikealla).

Breen Rally Estoniasta: ”Olipa kiva ajaa”

Hyundain MM-rallitiimi etsi viimeisiä virityksiä kuluneena viikonloppuna ajetussa Rally Estoniassa. Tiimi oli ainut kahdella WRC-autolla ralliin osallistunut, sillä kisassa nähtiin niin Andreas Mikkelsen kuin debyyttinsä tiimissä tehnyt Craig Breen.

Rallissa ajettiin kaikkiaan 15 erikoiskoetta ja 151,72 EK-kilometriä, mikä määrällisesti vastaa likipitäen puolta tulevassa Neste Rallissa ajettavasta määrästä.

Breenin alla murisi vuoden 2017 versio i20 WRC Coupesta, mutta käytännössä irlantilainen ei tässä antanut tasoitusta lainkaan. Auto oli päivitetty nykyisellä tietotaidolla, joten mies pääsi etsimään vauhdikkaita ajolinjoja hymyssä suin.

– Olipa kiva viikonloppu. Nautin todella ajamisesta, ja nyt vain odotan että saan auton Suomeen. Olen siitä todella innoissani, Breen hehkui.

Maalissa Breenin sijoitus uran ensimmäisessä, Hyundailla ajetussa rallissa oli viides. Eroa rallin voittaneeseen Ott Tänakiin tuli 1.56,4 minuuttia.

– Koetan vain pysyä tiellä, joten virheitäkään ei tullut. Autooni olen tosi tyytyväinen, ja koetan vain saada siitä maksimin irti tulevaa Neste Rallia ajatellen.

Mikkelsen urakoi erikoiskokeet vitivalkoisella testiautolla, jolla tiimi oli jo edellisviikonloppuna etsinyt säätöjä Keski-Suomessa kaikkien kolmen Neste Ralliin osallistuvan kuljettajan kanssa.

Meno vauhdikkailla teillä parani koko ajan, ja sunnuntaiaamupäivästä Mikkelsen oli jo hyvinkin tyytyväinen autoonsa.

– Teimme joitain muutoksia autoon, ja nyt se tuntuu todella hyvältä, iloitsi Mikkelsen EK13 maalissa.

Parannettavaa Neste Rallia ajatellen jäi silti hieman, mutta tosin autoa enemmän kuljettajan omaan valmiuteen ajaa huippuvauhtia.

– Oletimme toisten olevan nopeampia, koska meillä ei oikein ollut hyvä meno päällä tällä pätkällä. Hyppyjäkin oli aika paljon, ja oli hyvä nähdä, että olimme vauhdissa. Joihinkin nopeisiin mutkiin emme oikein löytäneet riittävästi kyytiä, Mikkelsen jutteli.

Norjalainen oli heti Tänakin jälkeen kisan kakkonen, ja jäi Toyota-kuljettajasta 1.03,5 minuuttia.