Close

Rakastettu Hyundai i20 päivittyi

i20 on ottanut Suomessa paikkansa omassa koko­luokassaan. Tyylikäs ja kompakteista ulkomitoistaan huolimatta tilava kokonaisuus täydentyy vieläkin paremmaksi.

Sopivasti särmikäs keula näyttää miltei iskevän silmää. Silmäniskut ovat tehonneet suomalaiseen autokansaan, sillä i20 on ollut pitkään myydyimpiä Hyundai-malleja. Suosikkimallin tarina saa jatkoa: i20 on kokenut kasvojenkohotuksen. Facelift-mallipäivityksen yh­teydessä auton jo ennestään kattava varustelu täydentyi lisää.

Sopivasti särmikäs keula näyttää miltei iskevän silmää.

Perusvarman harmaan, valkoisen ja mustan lisäksi valikoimassa on myös uusia kirkkaita värejä. Uusi väri, Lucid Lime, erottuu massasta varmasti. Värikarkkia kaipaavalle löytyy myös vihreää, punaista ja heleän sinistä. Ulkovärejä on yhteensä yhdeksän, ja lisämaustetta saa mustalla katolla.

Sisätiloihin lisää särmää tuo lisä­varusteena myytävä Lucid Lime -väripaketti. Se piristää ilmettä kirkkaan värisillä tikkauksilla ja muilla yksityiskohdilla.

Malliuudistuksen yhteydessä Hyundai i20 on saanut myös uudet 16- ja 17-tuumaiset vannemallit. Vannevalinta vaikuttaa paitsi auton ulkonäköön, myös ajotuntumaan ja polttoaineen kulutukseen. Pienempi vannekoko on taloudellisempi ja rengas usein pehmeämpi. Suurempi vanne puolestaan on näyttävämpi. Sen yhteydessä rengastus on tyypillisesti hiukan kovempi ja tarkempi ajettava.

Pienessä paketissa paljon turvallisuutta ja uusinta tekniikkaa

Aiemmassa mallissa suositut ominaisuudet ja lisävarusteet, kuten 10,25-tuumaiset mittaristo ja tietoviihdejärjestelmä, Apple CarPlay ja Android Auto sekä puhelimen langaton lataus, ovat tallessa. Vakiovarustevalikoima täydentyy uuden version myötä muun muassa 4,2-tuumaisella LCD-keskinäytöllä, USB-C-liitännällä, 4G-verkkoon perustuvalla eCall-järjestelmällä ja OTA (Over-the-Air) -karttapäivityksillä. 

Mukavuus- ja turvallisuusvarusteita i20:ssa on runsaasti. Auton järjestelmät toimivat aktiivisesti ja auttavat kuljettajaa välttämään vahinkoja ja onnettomuuksia. Sisätila valaistaan led-valoilla, jotka Style-varustetasossa voi värisävyä myöten valita makunsa mukaiseksi.

Teksti  Aija Parm  |  Kuvat  Hyundai

Uusi i20 pähkinänkuoressa

Pituus 4 040 mm
Leveys 1 750 mm
Korkeus 1 450 mm
Akseliväli 2 580 mm
Maavara 140 mm

Tavaratila 262–352 litraa
Takaistuin alastaitettuna 1 075–1 165 litraa

Teho 84–120 hv
Vääntö 118–200 Nm
0–100 km/h 10,1–13,1 s

Yhdistetty kulutus 5,2–5,3 l/100 km (WLTP)
Päästöt 118–120 g/km (WLTP)

Hinnasto ja muuta lisätietoa