Close

Parhaalla hintalaatusuhteella markkinoiden kärkeen

Jyväskylän Autotarvikkeen Hyundai-tuotevastaava Jaakko Immonen pitää uutta Kona electric -täyssähköautoa hintalaatusuhteeltaan markkinoiden ykkösenä. Sen toimintamatka on lähes viisisataa kilometriä.

Jyväskylän Autotarvikkeessa työskentelevän Jaakko Immosen mukaan Kona electric on vastaus kasvavaan kysyntään, johon aiemmin on pitänyt tarjota ei-oota.

”Jos jätetään selkeästi kalliimmat automallit pois laskuista, täyssähköautojen kohdalla on totuttu, että toimintamatka on noin 250 kilometriä. Kona electricille luvataan 482 kilometrin toimintamatka. Se on juuri se, mitä kuluttajat vaativat ja mikä on monelle enemmän kuin tarpeeksi.”

Immosen mukaan Kona electric on hyvä esimerkki siitä, että jo nyt pystytään tarjoamaan järkihintaan täyssähköauto äärimmäisen hyvillä ominaisuuksilla. ”Uskallan sanoa, että Kona electric on hinta-laatusuhteeltaan tällä hetkellä markkinoiden kovin tuote. Moni on käynyt kysymässä, milloin uutuus saadaan koeajoon. Auto on otettu erittäin positiivisesti vastaan niin Suomessa ja Pohjoismaissa kuin myös ympäri maailmaa.”

Auton teknisistä ominaisuuksista Immonen nostaa tärkeimmäksi 64 kWh:n akuston lisäksi hurjat 204 hevosvoiman tehot, 50 kW:n ja 100 kW:n pikalatausvalmiuden sekä hyvät vakiovarusteet. ”Vakiovarusteita ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin ja FCA-hätäjarrutusjärjestelmä.

Tarjolla on kaksi eri varustetasoa ja niitäkin voi yksilöidä tehdaslisävarusteilla. Mistään ei tarvitse luopua, kun siirtyy polttomoottoriautosta täyssähköautoon. Päinvastoin, samalla rahalla saa jopa enemmän varusteita, mitä vastaavassa polttomoottoriautossa”, Immonen hehkuttaa.

Kona electric täyssähkö-SUV tekniset tiedot

Hyundai Kona electric 64 kWh 204 hv

Sähkömoottori: 150 kW tehoa (204 hv), 395 Nm vääntöä

Toimintamatka: 482 km (todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat mm. ajotyyli, nopeus, sää, topografia ja auton ilmastointi- ja lämmityslaitteiden käyttö)

Latausaika 80%: 75 minuuttia (50 kW -tehoinen latausasema), 54 minuuttia (100 kW -tehoinen latausasema)

CO2-päästöt: 0 g/km

Takuu: Mielenrauha vakiovarusteena – Kona electricissä on sama kattava takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa: seitsemän vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Hyundain seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa koskee vain niitä Hyundai-ajoneuvoja, jotka alun perin on myynyt valtuutettu Hyundai-jälleenmyyjä loppuasiakkaalle, kuten takuuehdoissa esitetään. Lisäksi Kona electricin akun takuu on kahdeksan vuotta tai 200 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.


Teksti: Daniel Pajunen

Kuva: Roope Permanto