Close

Paddon paras Hyundai-kuski lauantain erikoiskokeiden jälkeen

Lauantai oli Neste Rallissa hyvä Hyundaille. Vaikka vain yksi tiimin autoista on pysynyt mukana kärkitaistelussa, on tulossa oleva lopputulos varsin tyydyttävä.

Hayden Paddonille päivä oli hyvä. Uusiseelantilainen jatkoi perjantain vauhtiaan ja taisteli tosissaan kokeneempia, pohjoismaalaisia vastustajiaan vastaan. Miehen i20 WRC halkoi erikoiskokeita tarkasti, ja samalla vahvistui myös ote hyvästä sijoituksesta.

Paddon on rallissa viidentenä ennen päätöspäivän neljää erikoiskoetta. Eroa kärkeen on 1.29,6 minuuttia.

– Tavoitteemme tänään oli keskittyä valmistajien pisteiden saalistamiseen, joita tällä sijoituksella on tulossa. Halusimme pitää Fordit takanamme, sillä Lappi ei ole oikeutettu valmistajien pisteisiin tässä kisassa. Emmekä paljon pystyneet tekemään hänen kanssaan, sillä miehellä oli tehtävä meneillään. Meidän on pitänyt vain ottaa rauhassa ja tehdä tasaista työtä tiimille. Oloni on yhä tuntunut hyvältä autossa, ja muutokset joita teimme etulukkoon, ovat todella tehneet eroa. Kuumat olosuhteet ovat rankaisseet renkaita iltapäivästä, mutta olen tyytyväinen ehdittyäni suomalaisten vauhtiin heidän kotikentällään, samoin kuin rallin aiemmin voittaneiden kanssa.

Jyväskylän-matka ei ole MM-sarjan kärjessä ajavalle Thierry Neuvillelle ollut sellainen, josta mies haaveili. Johto sarjassa säilyy pelkällä maaliin tulolla, sillä pahin vastustaja MM-sarjassa, Sébastien Ogier ei ole ajanut hänkään parhaita kisojaan ollen vasta seitsemäntenä kokonaistilanteessa.

Neuvillen sijoitus on kymmenes. Eroa kärkeen belgialaisella on 3.34,5 minuuttia.

– On tämä marginaalisesti ollut parempi päivä kuin eilinen. Tänään olimme toisena autona tiellä, ja tuntuu että minulla oli ihan kelvollinen päivä, kun ottaa huomioon, että riskejä en ottanut. Meillä ei ole enää sijoitusta, josta ajaa kilpaa ja sen myös hyväksymme. Nyt vain pidetään auto tiellä ja päästään rallin maaliin. Johdettuani sarjaa muutaman kisan ajan, tiesimme tulevan ajan, jolloin työmme muuttuu monimutkaisemmaksi – ja sellainen tämä ralli on meille tähän asti ollut. Suomi on erityinen kisa, pitää vain nauttia siitä ja hyväksyä rajoittuneisuutemme.

Andreas Mikkelsen on pitänyt merkin mainetta yllä sisukkaalla taistelullaan.

Mikkelsenin sijoitus on 11 ja eroa kärkeen on päässyt kertymään erinäisten murheiden jälkeen jo 8.00,5 minuuttia.

– On aina vaikeaa olla ensimmäisenä tiellä. Thierryn piti selvitä siitä eilen ja tänään oli minun vuoroni. Tänään erikoiskokeita piti käyttää tehokkaasti hyödyksi ja saada kilometrejä kasaan parantaaksemme autoamme. Koetamme jokaisella osa-alueella löytää ratkaisuja, mutta emme paljoon pysty tänä viikonloppuna, norjalainen harmitteli.

Suomalaisittain iloisia uutisia tulee sentään WRC2 -luokan taistelusta, jossa Jari Huttunen nousi päivän päätteeksi jo luokan kakkossijalle.

Huttusen ero luokkajohtoon nousseeseen Eerik Pietariseen on 53 sekuntia.

– Tämä on ollut parhaita rallejani tällä kaudella. Auto on toiminut tähän asti moitteetta. Vielä on päivä jäljellä, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni. Tilanteitakaan ei liiemmin ole matkalle sattunut, Huttunen summasi.