Close

Nopeita ostopäätöksiä autokuumeessa

Laihialainen Nina Suodenjoki potee autokuumetta joka kevät. Nykyisen autonsa, Hyundai i30 Fastbackin Suodenjoki tilasi pelkän esitteen perusteella, eikä ole katunut hankintaa. 

Uudet autot sekä mahdollinen seuraava autohankinta ovat laihialaiselle kioskiyrittäjä Nina Suodenjoelle päivittäinen puheenaihe, niin asiakkaiden, ystävien kuin omien, parikymppisten poikienkin kanssa. Keväisin autoista puhuminen ja autosivujen selailu kuitenkin lisääntyy.

”Autokuume iskee joka kevät. Alan tosissaan miettiä, mitä vaihtoehtoja olisi jos vaihtaisin uuteen. Se liittyy ehkä siihen, kun aurinko paistaa, lumi sulaa ja ajokelit paranevat”, Suodenjoki pohtii.

Jos auto ei miellytä, se vaihtuu

Ensimmäisenä Suodenjoen huomion kiinnittää auton muotoilu. Lopulliseen ostopäätökseen vaikuttavat ajo-ominaisuudet ja varustelu. Kioskiyrittäjänä työskentelevä Suodenjoki istuu ratin takana 108 kilometrin työmatkan kuutena päivänä viikossa.

”Ajo-ominaisuuksien on oltavat hyvät, koska ajan vuodessa yli 40 000 kilometriä. Yritän vaihtaa autoa myös kilometrien mukaan, mutta usein teen autokaupat hyvin ex-tempore. En vatvo ostopäätöstä pitkään, mutta jos uusi auto ei miellytäkään, vaihdan sen pian seuraavaan.”

Ostopäätös esitteen perusteella

Nykyisen autonsa, Hyundai i30 Fastbackin Suodenjoki sai maaliskuun 2018 alussa. Auton sporttinen ulkonäkö herätti Suodenjoen kiinnostuksen.

”En ollut tyytyväinen edelliseen autooni. Olin pohtinut, että vaihtaisin takaisin Hyundaihin, koska niiden kanssa on ollut vähiten ongelmia ja autoissa on pitkät takuuajat. Näin loppuvuodesta 2017 uutisen, jossa esiteltiin uutta i30 Fastbackia ja kerrottiin sen tulevan myyntiin toukokuussa. Mietin jo silloin, että tuohon voisin vaihtaa.”

Kun Suodenjoki kuuli viime vuoden tammikuussa, että malli olikin saatavilla jo aiemmin, hän paineli tutun autokauppiaan luokse Arton Autoon Tervajoelle ja päätyi tilaamaan auton pelkän esitteen perusteella. Nopeaan ostopäätökseen vaikutti Suodenjoen mukaan myös uutuuden ja harvinaisuuden viehätys.

Kevät herätti autokuumeen tänäkin vuonna

Suodenjoki on nykyiseen autoonsa tyytyväinen, eikä suunnittele sen vaihtamista. Silti autokuume on kevään myötä iskenyt tuttuun tapaan. ”Tänäkin keväänä olen katsellut autoja talviaikaa enemmän. Jos joku todella kiinnostava malli tulee vastaan, niin saatan päätyä vaihtamaan. Se on kuitenkin nyt aika epätodennäköistä.”

Teksti: Daniel Pajunen

Kuva: Taina Renkola