Close

Neuvillen näytön vuosi

Kolmesti MM-hopeaa saalistanut Thierry Neuville on noussut vuosien aikana todelliseksi Hyundai-ikoniksi. Miehen sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaakin kautta.

Rallimenestyksessä kyse on aina yhteistyöstä

Kuljettajan on totuttava autoonsa ja tiimin toimintatapoihin, ja toisaalta, myös tiimin on opittava lukemaan kuljettajaa, lukemaan tämän ajatuksia. Ihanteelliseksi Hyundain ja Neuvillen yhteistyön tekee se, että se on jatkunut tiimin sarjaan paluusta lähtien. Hyundai vieraili MM-sarjassa kausina 2000–2003 Accent-mallilla, mutta vasta i20 ja toimintojen keskittäminen Saksan Alzenauhun toivat kaivattua menestystä.

Tiimille suotu menestys on satanut yhtä lailla Neuvillen laariin, sillä mies on voittanut MM-ralleja vain Hyundain ratissa. Neuville onkin kolmas niistä kuljettajista, jotka ovat Hyundailla voittoon pystyneet.

Belgialainen on tiputellut tähän mennessä 11 ykkössijaa merkille, kun Hayden Paddon vei nimiinsä yhden MM-rallin (Argentiina 2016) ja Dani Sordo kaasutteli voittoon Italiassa kesäkuun 2019 MM-rallin osakilpailussa. Samoina vuosina (2016–18), joina Neuville on ajanut kuljettajien MM-sarjan hopealle, on tiimille ojennettu samanvärinen mitali.

Näin ollen ei liene epäselvää, mihin sijoitukseen kumpainenkin on tyytyväinen, kun rallikausi 2019 on saatu pakettiin marraskuun Australian rallissa.