Close

Neuvillen kiri ei riittänyt

Walesin MM-ralli oli Hyundaille menestyksekkäin tiimin historiassa. Thierry Neuvillen kakkossija oli tiimin ensimmäinen palkintokorokepaikka sitten heinäkuun Puolan MM-rallin.

Pääosin mutaisissa olosuhteissa ajettu Walesin MM-ralli sujui Neuvillelta hyvin, vaikka kärkipaikkaa ei tällä kertaa ollut mahdollisuutta. Hopeaa tai pronssia tuli myös kuljettajien välisessä kamppailussa, kun Sebastien Ogier sinetöi oman ja M-Sportin mestaruuden rallissa.

– Sain tiedon juuri ennen EK:n alkua, että Ogier ajoi riittävän hyvin. Vuoteen on mahtunut monia kovia taisteluita. Elfyn (Evans) meni kovaa täällä, emmekä hänen vauhtiin yltäneet. Viisi pistettä Power Stagelta osoittivat suorituskykyämme tässä kisassa, kauden seitsemännen palkintokorokesijan napannut Neuville jutteli.

Neljänneksi kisassa ehti tiimin tuorein kuljettaja Andreas Mikkelsen.

– Olen tyytyväinen, että sijoituimme niin lähelle Sebiä. Se oli kovaa taistelua palkintokorokkeesta, mutta nyt meidän täytyy tiiminä katsoa jo vuoteen 2018.

Kahdeksanneksi rallissa ennätti Hayden Paddon ja kymmenenneksi Dani Sordo. Miehet jakavat ensi kaudella tiimin kolmannen auton, eikä kumpikaan enää osallistu täyteen 13 osakilpailun sarjaan.

Rallikausi päättyy Australian MM-rallissa, joka ajetaan 16. – 19.11.

Teksti: Miika Wuorela
Kuvat: Hyundai Motorsport