Close

Neuville ylsi palkintokorokkeelle Meksikon MM-rallissa

Thierry Neuville johdatti koko Hyundai-trion maalilavalle sunnuntaina myöhään illlalla Suomen aikaa päättyneessä Meksikon MM-rallissa. Kaikki kolme autoa jaksoivat rankan kisan maaliin, vaikka ongelmia olikin.

hyundai-i20wrc-meksikon-mm_ralli2017

Thierry Neuville oli Meksikon rallissa kolmas, jääden 59,7 sekuntia kisan voittoon ajaneelle Kris Meekelle. Kisan päättäneeltä Power Stagelta Neuville nappasi täyden viiden pisteen potin, joten belgialainen kaunisteli pistesarakkeettaan sarjatilanteessa kunnolla.
– Voin vain sanoa, että olen todella iloinen palkintokorokesijastani Meksikossa. Se on omistettu koko tiimille, joka potki minua eteenpäin kahden ensimmäisen rallin pettymysten jälkeen.
– Tiimi teki kovasti töitä, jotta saimme auton kuntoon perjantain ongelmien jälkeen. Se oli heidän periksi antamattomuuttaan ja päättäväisyyttä. He mahdollistivat tämän tuloksen, kiitteli Neuville.

Hayden Paddon täydensi tiimin hyvää tulosta ajettuaan kisan viidenneksi. Uusiseelantilainen jäi Meekestä 3.32,9 minuuttia.
– Tästä rallista ei jäänyt paljon sanottavaa. Meillä oli joitain ongelmia, mutta viides sija toki lohduttaa hieman. Vähän onnekkaampina olisimme voineet taistella palkintokorokepaikastakin. Oli mukava olla takaisin soralla. Harmi ettemme pystyneet nyt parempaan. Voimme vain tehdä kovemmin töitä, Paddon tuumasi.

Hyviä erikoiskoeaikoja tehtaillut, mutta ongelmista kärsinyt Dani Sordo toi niin ikään autonsa maaliin. Espanjalaiskonkarin sijoitus oli tällä kertaa kahdeksas, ja kärki karkasi 5.22,7 minuutin päähän.
– Koetan pysyä positiivisena; oli hienoa päästä ralli maaliin. Ei ollut helppo viikonloppu meille. Taistelimme ongelmia vastaan, eikä siitä tullut luottamusta taisteluun. Piste Power Stagelta oli iloinen asia, sillä meillä ei ole oikein ollut onnea Meksikossa, sanaili Sordo.

Seuraava MM-ralli ajetaan Korsikalla 6. – 9.4.

Hyundain rallikuulumisia voit seurata Motorsportin sivuilla

hyundai-i20-wrc_meksiko_2017_800x400

Teksti Miika Wuorela
Kuvat Hyundai Motorsport