Close

Neuville vihdoin ykköseksi Korsikan rallissa

Loistoviikonloppu Hyundaille Korsikan rallissa. Hyundai Motorsport otti kauden 2017 avausvoittonsa vakuuttavalla tyylillä. Uusi Hyundai i20 Coupe WRC vei Korsikan MM-rallissa sijat 1 ja 3. Voitto oli Hyundai Motorsportille kaikkien aikojen neljäs ja teamille toinen kerta, kun molemmat kuljettajat ajoivat podiumille. Thierry Neuvillelle voitto oli uran kolmas.

Hyundai i20 Coupe WRC on ollut yksi tämän kauden nopeimmista ralliautoista ja sille on merkitty kaiken kaikkiaan 24 nopeinta erikoiskoeaikaa.

Thierry Neuville johdatti Hyundain menestykseen

Belgialainen kiidätti autonsa Korsikan MM-rallin ykköseksi reilulla, liki minuutin erolla ennen hallitsevaa maailmanmestaria Sébastien Ogieria. Neuvillen urakka rallin kärjessä helpottui hieman lauantaiaamuna, kun kovaa kiriapua antaneen Kris Meeken autosta rikkoutui moottori, ja pohjoisirlantilainen joutui keskeyttämään. Tämän jälkeen Neuville taisteli kärkipaikasta tiukasti Ogierin kanssa, ranskalaisen ajauduttua ongelmiin lauantain viimeisellä erikoiskokeella, oli tie voittoon auki Neuvillelle.

Sunnuntaina Neuvillellä ei ollut enää kiirettä minnekään, vaan kauden ensimmäinen voitto kruunautui tyylillä. Eroa Ogieriin tuli lopulta 54,7 sekuntia. ”Mahtava tunne voittaa Korsikalla tänä viikonloppuna. Uskon, että monet haluavat jakaa tämän juhlan kanssamme. Tiimi on tukenut minua Monte Carlosta ja Ruotsista lähtien. Perjantain vaikeuksien jälkeen teimme kovasti töitä, ja palasimme takaisin vahvempina. Olemme jälleen mestaruustaistelussa,” Neuville tuuletti iloisena.

Hyundain vahvaa panosta täydensi Dani Sordo. Espanjalaiskonkari toi autonsa varmasti kolmanneksi. Aivan Ogieriin ohittamiseen ei viimeisen Power Stagen kilometrit kuitenkaan riittäneet. Sordo jäi lopulta tiukasti kisan kolmanneksi vain 1,3 sekunnin erolla. ”Tiesimme että kakkossijan pitäminen on kovan työn takana, perittyäni sen Ogierilta tänä aamuna. Olen silti tyytyväinen, että pystyimme ajamaan palkintokorokkeelle. Monta asiaa on vielä opittavana, mutta me edistymme,” summasi lopulta tyytyväinen Sordo.

Myös kolmas Hyundai i20 Coupe WRC pääsi maaliin asti. Hayden Paddon ei yltänyt tällä kertaa tutulle tasolleen, mutta piiskasi autoaan silti yleisöön menevällä tavalla. Uusiseelantilainen palkittiin lopulta rallin kuudennella sijalla. Eroa tallikaveri Neuvilleen tuli 2.16,3 minuuttia. ”Vaikka tuloksista sitä ei näekään, olemme olleet tänä viikonloppuna lähempänä kärkeä kuin aiemmin. Nyt täytyy vain keskittyä seuraavaan kisaan, josta alkaa meille varmasti suosiollinen viiden sorarallin putki”, Paddon kommentoi päättäväisenä.

Seuraava MM-ralli ajetaan Argentiinassa 27. – 30.4.