Close

Neuville nousi MM-sarjan kärkeen

Kauden kotimaisen rallikesän kohokohta Neste Ralli sujui Hyundai Motorsportilta lopulta mainiosti, sillä hyvissä tarkkailuasemissa ennen rallia ollut Thierry Neuville nousi MM-sarjan kärkeen ennen kauden neljää viimeistä osakilpailua.

Neuvillen huomatessa, ettei vauhti tällä kertaa riitä aivan kärkitaisteluun, kevensi mies kaasujalkaansa ja varmisti sopivan vauhdinpidon kisan loppuun asti. Tehtävää helpotti pahimman uhkaajan, Sébastien Ogierin keskeytys jo kisan neljännellä erikoiskokeella.

Sen jälkeen belgialainen otti taktisesti kypsän suhtautumisen kisaansa, ja toi autonsa varmasti maaliin. Neuville johtaa MM-sarjaa tasapistein Ogierin kanssa ennen kauden loppuhuipentumaa.

Neste Rallista Neuville saalisti kuudennen sijan ja kisan päättäneeltä Power Stagelta kolmannen sijan. Eroa rallin voittaneeseen Esapekka Lappiin tuli kokonaistilanteessa 1.33,1 minuuttia.

– Halusimme saada pisteitä enemmän kuin Ogier, ja siihen myös pystyimme. Meillä oli erittäin vaikea viikonloppu saalistaa tärkeät pisteet. Power Stage oli avainhetki, sillä saavutimme kolme lisäpistettä, joiden avulla nousimme MM-sarjan kärkeen. Nyt täytyy vain jo keskittyä Saksan osakilpailuun, joka on tiimin kotiralli, ja jossa olemme aiemmin menestyneet hyvin, Neuville tuumaili.

Espanjalaiskonkari Dani Sordo tuli kisan läpi virheettä, omaa varmaa vauhtiaan yllä pitäen. Sordo ei kaikesta huolimatta ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa. Yhdeksäs sija ja 4.11,5 minuutin ero kärkeen tuntui heti tuoreeltaan pieneltä pettymykseltä.

Olen helpottunut, että tämä kisa on ohi. En saanut milloinkaan viikonlopun aikana oikeaa tunnetta, ja näillä nopeilla teillä pitäisi olla täysin sitoutunut pysyäkseen kärkikamppailussa. Ralli ei ollut vaikea vain minulle, vaan koko tiimille. Emme saa kuitenkaan antaa tämän viikonlopun vaikuttaa meihin, tiesi Sordo.

Tiimin kolmannelle kuljettajalle Hayden Paddonille ralli oli vielä tätäkin haastavampi. Uusiseelantilainen suistui lievästi tieltä niin perjantaina kuin lauantainakin, eikä pistetili karttunut Suomessa lainkaan.

Paddon jäi rallin viimeiselle sijalle, liki kaksi tuntia kärjestä jääneenä startattuaan Rally2:een kahtena päivänä.

Keskeytyksiemme jälkeen halusimme jatkaa kisaa sunnuntaina hyvässä hengessä, ja saada hieman lisää aikaa autossa. Tämä ralli kuvasti täydellisesti kuluvaa kauttamme, jolloin kaikki menee pieleen. Myös Power Stagella kävi niin, kun auto meni yhtäkkiä suoraan kolmosvaihteen mutkassa. Pääsimme silti maaliin, ja olen varma, että jonain päivänä vielä muistelemme huonoa tuuriamme tänä vuonna, lohduttautui Paddon.

Seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa 17. – 20.8.

Kuvat Hyundai Motorsport