Close

Neuville johdatti Hyundain kaksoisvoittoon Puolan MM-rallissa

Kauden kahdeksas MM-ralli Puolassa oli Hyundaille jättimenestys. Kaikki kolme kuljettajaa pääsivät maaliin asti - neljän kärjessä!

Ei auttanut kilpakumppaneidenkaan kuin toistella samaa totuutta: i20 WRC eteni uraisilla ja mutaisilla teillä muita vikkelämmin. Kyse on tiimin vahvimmasta kokonaistuloksesta kolmen ja puolen vuoden aikana, jotka Hyundai Motorsport on MM-sarjassa viettänyt.

Tiukasti mestaruusjahdissa Sébastien Ogierin kanssa oleva Thierry Neuville lähti heti ensimetreistä vain voitto mielessään. Belgialainen tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet tavoittaakseen Ogierin ennen kauden loppua.

Kova kilpailu Ott Tänakin kanssa päättyi vasta kolme erikoiskoetta ennen maalia, kun virolainen lipesi kevyesti ulos tieltä, ja miehen Ford rikkoutui niin pahoin, että keskeytys oli edessä.

Neuville kiristi näin makeaan ykköstilaan, ja on yhä vakavammin otettava mestariehdokas kaudella 2017.

– Olipa mahtava tulos koko tiimiltä. Olen todella huojentunut kaikkien puolesta. Taistelu oli tiukkaa koko viikonlopun. Oli helpotus nousta rallin kärkeen uudestaan Ottin keskeytyksen jälkeen. Sen jälkeen pystyimme ottamaan iisisti ja rentoutumaan hieman, Neuville tuuletti.

Hyvässä vauhdissa oli myös Hayden Paddon, joka Sardinian keskeytyksen jatkoksi kiillotti kilpeään mukavasti kakkossijalla. Uusiseelantilainen on ollut kauden aikana varsinainen kovan onnen soturi, mutta taitaa miehelläkin vähitellen helpottaa epäonnen kanssa.

– En osaa kertoakaan, kuinka helpottunut olen tästä tuloksesta. Tämä tuntuu kuin voitolta tällaisen kauden jälkeen. Olimme jo asennoituneet kolmossijaan, mutta Ottin epäonni muutti tilannetta. Vielä pitää vähän vauhdissa kiristää, jotta voimme taistella kärkimiesten kanssa jatkossakin.

Eikä kahta ilman kolmatta. Myös espanjalaiskonkari Dani Sordo näki ruutulipun varsin kelvollisella nelossijalla. Täysin tyytyväinen mies ei suoritukseensa ollut.

– Tämä oli vaikeahko viikonloppu, jota väritti haastavat olosuhteet. Nelossija ei ole huono, mutta haluaisin aina taistella palkintokorokesijasta. Voimme kuitenkin olla tähän tyytyväisiä ja todeta, että työ tuli tehdyksi.

Seuraava MM-ralli ajetaan Jyväskylässä 27. – 30.7.

 

Kuva
2017 FIA World Rally Championship
Round 08, Rally Poland
29 June-02 July 2017
Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: RaceEMotion
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH