Close

Neuville ajoi Hyundai Motorsportille MM-rallivoiton numero 20

Hyundai Motorsport saavutti järjestyksessään 20. rallin MM-osakilpailuvoiton Espanjan MM-rallissa. Voittoon ylsi Hyundai i20 Coupé WRC:llä Belgian Thierry Neuville, jolle seuraa palkintopallilla teki rallissa kolmanneksi ajanut tallikaveri Dani Sordo. WRC2-luokassa ensiesiintymisen Hyundai i20 N Rally2:n ratissa tehnyt Teemu Suninen ajoi luokassaan toiseksi.

Hyundai Motorsport saavutti kauden kolmannen MM-voittonsa Katalonian MM-rallissa Espanjassa. Rallin voittoon ajoi Thierry Neuville, joka voitti Toyotan Elfyn Evansin 24,1 sekunnilla. Rallin kolmas oli kotikilpailuaan ajanut Espanjan Dani Sordo.

Hyundain 1–3-tulos merkitsi samalla sitä, että rallin valmistajien maailmanmestaruus ratkaistaan marraskuussa kauden viimeisessä MM-osakilpailussa Monzassa Italiassa. Neuvillelle voitto oli hänen ajajuransa 15. ja Hyundaille 20. MM-sarjassa. Sordon kolmossija oli hänelle 50. ja espanjanlaisen uudelle kakkosohjaajalle Cándito Carreralle ensimmäinen.

– Taistelimme jokaisella EK:lla todella kovaa, ajoimme useita pohja-aikoja, jotta pystyimme kasvattamaan johtoamme. Tulos ei varmasti näyttänyt sitä, miten paljon teimme työtä sen eteen. Kiitos myös kakkosohjaajalleni Martinjille (Wydaeghe), jonka kanssa tämä oli toinen yhteinen MM-voittomme, Neuville kiitteli.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo oli voittoon ja kolmanteen sijaan erittäin tyytyväinen.

– Näytimme taas kerran, että taistelemme loppuun asti. Saavutimme käytännössä kaiken saavutettavissa olevan viikonlopun aikana ja siirsimme mestaruustaistelun sarjan viimeiseen MM-osakilpailuun Monzaan Italiaan. Aiomme taistella loppuun asti, Adamo lupaa.

Teemu Suninen Espanja

WRC2-luokassa ensimmäisen rallinsa Hyundai i20 N Rally2-autolla ajanut Teemu Suninen ajoi luokassaan toiseksi ja rallin yleiskilpailussa sijalle 11.

– Viikonlopun tarkoitus oli tutustua uuteen autooni. Kysymyksessä on meille uusi projekti, joten tavoitteemme oli ajaa rallin maaliin ja totutella uuteen autoomme. Espanjan MM-ralli oli meille hyvä ralli. Nopeilla osuuksilla vauhtimme oli todella hyvää, mutta auton aliohjaaminen vaivasi hitailla osuuksilla. Löysimme säätöjen avulla parannusta ja otimme auton kehitystyössä askelia eteenpäin. Palkintopallisija oli tavoitteemme ja siihen yllettiin, Suninen muistutti.

Sunisen tallikaveri Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin toisena kilpailupäivänä tekniseen vikaan.

Dani Sordo Espanja