Close

Neste Rallin katsojaopas: EK5/10 Äänekoski 7,71 km, pe 27.7. klo 11.36 ja 18.45

Neste Ralliin Hyundai i20 R5 –autolla osallistuva Jari Huttunen ja hänen kartanlukijansa Antti Linnaketo arvioivat rallin reitin, jotta rallifaneille löytyisi mieluisat paikat kisan seuraamiselle.

 EK5/10 Äänekoski 7,71 km, perjantaina 27.7. klo 11.36 ja 18.45

0,0 – 0,9 km – Kiihdytys ensimmäiseen vasempaan, joka kiristyy lopussa. Kovapohjainen tie. Nopea vasen metsän siimekseen.

1,3 – 2,0 km –Sumputtava oikea ja syvä oja ulkomutkassa. Mutkat peltoaukealla.

2,2 – 3,1 km –Kaksiosainen oikea, jossa tilaa. Nopea pitkä vasen ylös ja paha, hämäävä oikea, puut ulkona.

3,9 – 4,7 km –Pitkä kirraavaa oikea ja hämäävä vasen, jossa pelto takana.

5,1 – 6,5 km –Kirraava oikea ja hämäävä nyppyvasen. Nyppy ja risteys oikealle.

6,8 km – Vasen ylös ja kirraava vasen. Nyppyoikea kohti maalia.

Tutustu katsojaoppaaseen

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kommentit erikoiskokeesta:

Jari Huttunen: ”Aika nopea tie on tämäkin. Vaikeaa täälläkin on isoja eroja tehdä, mutta pidän tästä erikoiskokeesta silti. Onko se helpompi ajaa tähän suuntaan, sitä en vielä tiedä.”


Antti Linnaketo: ”Tällä erikoiskokeella ei hypätä kertaakaan. Tykkäsin tästä viime vuonna. Isoa tietä mennään, ja tämä on vauhdikas EK, jolla rytmikin säilyy samana. Maalissa on vielä hieno, kirraava vasen, ja viimeinen risteyskin tulee jemmasta.”

Kiuruveteläinen Jari Huttunen kuuluu kartturinsa Antti Linnakedon kanssa Hyundai Motor Sportin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan (HMDP). Ohjelman tarkoituksena on auttaa kuljettajalupauksia saavuttamaan täysi potentiaalinsa.

Huttunen ja Linnaketo toimivat kaudella 2018 myös Hyundai Motor Sportin testikuljettajina ja he ajavat WRC2 -luokassa, joka on toiseksi korkein rallin taso maailmassa WRC -luokan jälkeen. Parivaljakko kuulu Marcus Grönholmin GRX Management-tiimiin. Kaksikon yhteinen tavoite on ajaa aivan huipulla – MM-sarjan voitossa.

Toimittaja: Miika Wuorela

Kuvat: Hyundai Motorsport