Close

Neste Rallin katsojaopas: EK 16 Tuohikotanen 8,95 km, la 28.7. klo 12.13 ja 14.55

Neste Ralliin Hyundai i20 R5 –autolla osallistuva Jari Huttunen ja hänen kartanlukijansa Antti Linnaketo arvioivat rallin reitin, jotta rallifaneille löytyisi mieluisat paikat kisan seuraamiselle.

EK 15/16 Tuohikotanen 8,95 km lauantaina 28.7. klo 12.13 ja 14.55

0,2 – 1,4 km – Hienot peltomutkat ja hyppyjen ylityksiä kapealla tiellä

1,7 – 2,3 km –Risteys vasemmalle ja kiristyvä vasen kohti risteystä oikealle

2,7 – 4,5 km –Nypyt vasemmalle ja pihapiirin läpi. Todella ahdas vasen ja kiristyvä oikea

5,0 – 5,2 km –Hieno pudottava oikea ja risteys oikealle

5,5 – 6,5 km –Pitkä ja vauhdikas ylämäki, joka vaihtuu alamäkeen ja isoon hyppyyn notkossa

7,2 – 8,1 km – Tiukka oikea ja etuviistoristeys oikealle. Täyttä vauhtia maaliin

Tutustu katsojaoppaaseen

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kommentit erikoiskokeesta:

Jari Huttunen: ”En ole ikinä Leustua ajanut, joten tämäkin on uutta minulle. Tarkkana on oltava näiden uusien haasteiden kanssa, vaikka eihän sitä tiedä josko tämä olisi ainut EK, joka sujuu kisassa hyvin. Nuotin saamme kyllä hyvin tehtyä uusillekin erikoiskokeille, sillä sellaisia MM-rallit tähän mennessä ovat minulle kuluvalla kaudella tarjonneet. ”

Antti Linnaketo: ”Tällä erikoiskokeella on Tuohikotasentietä sellaista, jota ei ole pitkään aikaan ajettu. Tiet vaihtuvat useaan kertaan lyhyen matkan aikana. Hypytkin on otettava täällä tarkasti, sillä ylityksiä riittää. ”

Kiuruveteläinen Jari Huttunen kuuluu kartturinsa Antti Linnakedon kanssa Hyundai Motor Sportin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan (HMDP). Ohjelman tarkoituksena on auttaa kuljettajalupauksia saavuttamaan täysi potentiaalinsa.

Huttunen ja Linnaketo toimivat kaudella 2018 myös Hyundai Motor Sportin testikuljettajina ja he ajavat WRC2 -luokassa, joka on toiseksi korkein rallin taso maailmassa WRC -luokan jälkeen. Parivaljakko kuulu Marcus Grönholmin GRX Management-tiimiin. Kaksikon yhteinen tavoite on ajaa aivan huipulla – MM-sarjan voitossa.

Toimittaja: Miika Wuorela

Kuvat: Hyundai Motorsport