Close

Mikä Hyundain katumaastureista sopii parhaiten sinulle?

SUV-luokan autojen myynti vetää Euroopassa, katumaasturit ovat eniten kasvava autosegmentti. Viime vuonna noin 23 prosenttia EU-maissa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli katumaastureita. Suomessa tänä vuonna rekisteröidyistä autoista yli neljännes on katumaastureita, joista lähes puolet on keskikokoisia ja kolmannes pieniä katumaastureita.

Ennen aikaan katumaastureilla ajoivat lähinnä maanviljelijät ja varakkaat maanomistajat, jotka tarvitsivat maastokelpoisen auton. Nyt kysyntä on huimassa kasvussa Euroopassa ja kuluttajille on tarjolla valinnanvaraa enemmän kuin koskaan. Myös autot yhä parempia, katumaasturin korkeampaan maavaraan, ajoasentoon ja matkustamon hulppeaan tilavuuteen on yhdistetty mukavuus ja hienostuneisuus. Nykyaikaisilla katumaastureilla kelpaa ajaa niin kaduilla ja maanteillä kuin mutaisilla pikkuteillä ja epätasaisessa maastossa.

Runsaasti valinnanvaraa löytyy Hyundain SUV-malliston autoista, joita on myyty lähes puolitoista miljoonaa kappaletta Euroopassa. Hyundai on jo pitkään valmistanut erityisesti Euroopan markkinoille suunniteltuja katumaastureita. Nyt SUV/katumaasturi- ja crossover-valikoimassa on neljä mallia, kun i20 Active, Tucson ja Santa Fe saavat seurakseen täysin uuden katumaasturin Konan. Jokaisessa mallissa valinnanvaraa on myös moottoreiden ja varustelutasojen suhteen.

Monipuolinen i20 Active

Hyundai i20 Active on crossover aktiiviseen elämäntyyliin ja urbaaneihin seikkailuihin.

Crossoverit ovat tavallisen henkilöauton ja katumaasturin välimalleja. Niissä on tavallista henkilöautoa korkeampi ja täysmittaista katumaasturia matalampi maavara. Isoja katumaastureita pienemmistä ulkomitoista huolimatta matkustamo on avara ja ajoasento miellyttävän korkea.

i20 Active on yleisilmeeltään tyypillinen crossover. Kuljettajan istuin on korotetun maavaran ansiosta tavallista korkeammalla, joten autoon ja autosta on helpompi ja mukavampi nousta, ja näkyvyys ohjaamosta on erinomainen. Kattokaiteet ja koria suojaavat elementit lisäävät käytännöllisyyttä ja korostavat auton seikkailullista luonnetta tilavuudesta ja mukavuudesta tinkimättä.

Sisätilat ovat avarat, mukavat ja laadukkaat, metallipolkimet antavat urheilullista ilmettä ja lämmitettävä ohjauspyörä ilahduttaa pakkasaamuna. Modernit turvajärjestelmät toimivat taustalla lähes huomaamattasi ja tulevat tarvittaessa apuun.

Katso Hyundai i20 Activen tuotetiedot

Täysin uusi Kona

Vuonna 2018 Suomeen rantautuva Kona on Hyundain uusin tulokas suosittuun kompaktiin katumaasturiluokkaan.

Kona mukautuu moneen tarpeeseen ja on ulkomitoiltaan kaupunkiin sopiva. Korkeampi istuma-asento helpottaa auton lastausta ja päivittäistä käyttöä ja esimerkiksi lastenistuin on helppo nostaa paikalleen. Reilun 17 cm:n maavaran ansiosta parkkipaikkojen lumikinoksista selviä leikiten ja nelivedon ansiosta talviautoilu on turvallisuuden lisäksi hauskempaa. Suorasuihkutuksella ja turbolla varustettu 177 hv tehoinen 1.6 T-GDI moottori yhdistettynä moderniin 7-vaihteiseen kaksoiskytkin-automaattivaihteistoon tekee nelivetoisesta Konasta yhden luokkkansa suorituskykyisimmistä vaihtoehdoista; 0-100 km/h sujuu 7,9 sekunnissa kelissä kuin kelissä.

Räväkän ulkonäön ja monipuolisten värivaihtoehtojen lisäksi Konaan on saatavilla uusinta teknologiaa. HUD-heijastusnäyttö, tuuletustoiminnolla varustetut nahkaistuimet, Anroid Auto ja Apple CarPlay -valmiudet sekä luokkansa parasta tasoa tarjoava SmartSense -turvavarustelu lisäävät omistamisen nautintoa ja huolettomuutta.

Lue lisää uudesta Hyundai Konasta

Suosittu Tucson

Jos toiveissa on hieman reilummat sisä- ja tavaratilat, kannattaa valita astetta isompi compact-luokan katumaasturi, Hyundai Tucson. Kompaktit katumaasturit vastaavat monen perheen tarpeisiin, sillä ne tarjoavat sopivassa suhteessa tehoa, sisä- ja kuljetustilaa sekä turvallisuutta.

Suurempi koko mahdollistaa korkeamman ajoasennon ja suuremman tavaratilan. Tucsoniin mahtuu 513 litraa ja takaselkänojat taitettuina jopa 1503 litraa tavaraa, joten kyydissä kulkevat helposti koko viikon kauppaostokset kerralla tai viisihenkisen perheen matkatavarat. Tavaratilassa on luokan suurin lastausaukko, ja lisää käyttömukavuutta tuo sähkötoiminen takaluukku, joka aukeaa automaattisesti älyavaimen ollessa lähellä luukkua.

Tucsonin monipuoliseen varusteluun kuuluvat myös 8-tuumainen kosketusnäyttö ja navigointijärjestelmä, jäähdytettävät ja lämmitettävät istuimet sekä pysäköintitutka, ja lisäksi se on saanut täydet viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä. Hyundain myydyin malli Euroopassa on oiva valinta kaupunki- ja maantieajoon. Jos tarkoitus on ajaa myös maastossa, kannattaa valita Torque On Demand -neliveto joko bensiini- tai dieselmoottorilla.

Katso Hyundai Tucsonin tuotetiedot

Iso Santa Fe

Kompakteissa katumaastureissa ja crossovereissa on yleensä viisi istuinpaikkaa, joten suurempi perhe tarvitsee suuremman mallin. Ja mitä suurempi malli, sen suurempi vetokyky. Pienemmän ja kevyemmän perävaunun vetämiseen riittää Konan kaltainen crossover tai compact-luokan auto, kuten Tucson, mutta raskaamman perävaunun tai matkailuvaunun vetämiseen tarvitaan enemmän vääntöä.

Hyundain suurimmassa katumaasturissa Santa Fessä riittää tilaa ja vääntöä. Istuinpaikkoja on seitsemän, ja raskaiden esineiden vetämisestäkin voimanpesä selviää hyvin: jarrullisen perävaunun suurin sallittu massa on 2000 kg. Lisää kuljetustilaa saa taakkatelineellä, jonka saa kiinnitettyä tukevasti kattokaiteisiin.

Suurempi koko ei tee Santa Festä epäkäytännöllistä kaupunkiajossakaan. Santa Fessä on auton käsittelyä ahtaissa paikoissa helpottava Around View Monitor -kamerajärjestelmä. Strategisesti sijoitetut kamerat tarjoavat 360 asteen näkymän auton ympärille. Ajovakauden hallinta (ESP) ja ajonhallinta (VSM) sekä edistykselliset, täydet viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä tuoneet turvallisuusteknologiat täydentävät ajokokemuksen, joka eroaa entisajan nelivedoista kuin yö päivästä.

Katso Hyundai Santa Fen tuotetiedot