Close

Mielenrauhaa merkkihuoltamosta

Merkkihuollosta löytyvät osaaminen, alkuperäisvaraosat sekä yhteys auton valmistajaan.

Hyundain valtuutettu huoltoverkosto takaa luotettavat kilometrit. Työssä tarvittavaa osaamista edistetään huoltohenkilöstön koulutuksella.

Hämeenlinnan Autosalvassa Hyundai-asiakkaita palveleva huoltoneuvoja ja tiiminvetäjä Marko Laaksonen on automies kolmannessa polvessa. Papan ja isän ammatilliset juuret ovat autojen ja metsäkoneiden huollossa, joten omaa uravalintaa ei tarvinnut paljon miettiä. Reitti on kulkenut ammattikoulusta autonasentajaksi ja edelleen huoltoneuvojaksi, missä tehtävässä Marko on toiminut lähes 17 vuotta.

Laaksonen on kehittänyt omaa osaamistaan Hyundain huoltoneuvoja-akatemiassa, missä hän suoritti vuonna 2016 Hyundain vaatiman kolmiportaisen sertifioinnin. Koulutus on edellytys Hyundai-huoltoneuvojana ja työnjohtajana toimimiselle. Seuraavana vuonna heltisi Hyundain huoltoneuvojien Suomen mestaruus ja edustuspaikka vastaavassa kilpailussa Euroopassa.

”Akatemia oli mahtava kokemus! Siellä muun muassa paneuduttiin syvällisesti asiakaspalveluun, jaettiin kokemuksia ja saatiin uusia ideoita. Kouluttautuminen on äärettömän tärkeää, sillä asiakkaat ja autot tulevat koko ajan vaativammiksi”, toteaa Laaksonen.

Tiiminvetäjänä Laaksonen tekee päivittäin yhteistyötä huoltohenkilöstön kanssa. Hänen esimiesfilosofiansa perustuu kannustamiseen sekä rehelliseen ja tasapuoliseen kohteluun, joka pitää työyhteisön hengen ja tekemisen laadun
korkealla.

Merkkihuollosta löytyvät osaaminen, alkuperäisvaraosat sekä yhteys auton valmistajaan.

Asiakaspalvelussa Laaksonen kokee onnistuneensa silloin, kun tiskin molemmin puolin syntyy pienimuotoinen kaverisuhde. ”Kun auto lähtee pihasta, pitää tulla sellainen tunne, että tuo palaa meille myös seuraavaan huoltoon”, Laaksonen sanoo. Hän muistuttaa, että valtuutettu merkkihuoltamo ja koulutettu henkilökunta ovat paras sijoitus auton hyvinvointiin. Kilpailevat korjaamot voivat houkutella kuluttajia edullisuudellaan, mutta merkkihuollossa saman katon alta löytyvät ajantasainen osaaminen, alkuperäisvaraosat ja niiden takuut sekä yhteys auton valmistajaan ja sen historiaan.

Teksti: Ari Rytsy

Kuvat: Roope Permanto