Close

Merkkihuolto takaa turvalliset kilometrit

Hyundain ECO-merkkihuolto on taloudellinen huoltovaihtoehto yli 5-vuotiaille Hyundai-henkilöautoille. Merkkihuollossa auto käydään aina perusteellisesti läpi.

Vantaan Petikon Autoverkkokaupassa työskentelevä autoasentaja Pasi Hyttinen on huoltanut Hyundain autoja jo 12 vuoden ajan. Pasi on korkeimman master- tason Hyundai-mekaanikko. Hyundaihin erikoistunut Hyttinen tekee säännöllisesti yli viisivuotiaille Hyundai-henkilöautoille suunniteltuja ECO-merkkihuoltoja ja opastaa muita mekaanikkoja päivittäin. ”ECO-huollossa käymme auton perusteellisesti läpi.

Tarkastamme jarrut, valot, renkaat, rengaspaineet ja vaihdamme öljyt. Tarkastamme myös mahdolliset moottorin ohjainyksikön vikakoodit. Nesteistä katsomme määrät ja esimerkiksi jäähdytinnesteestä mittaamme pakkaskestävyyden”, Hyttinen kertoo.

Huollon yhteydessä tarkastetaan avoimet takuukampanjat tehtaan tiedoista ja mahdolliset ohjelmistopäivitykset. Näillä taataan auton paras mahdollinen toiminta, turvallisuus, taloudellisuus ja mukavuus kaikissa tilanteissa. Myös kori ja auton alusta tarkastetaan.

Hyundailla on auton iästä riippuen 10 tai 12 vuoden koritakuu. Niillä autoilla, joilla valmistajan koritakuu on voimassa, mahdolliset takuun piiriin kuuluvat vauriot korjataan takuuna veloituksetta. ”Ylipäätään aika harvoin Hyundain autoista löytyy vikoja. Jos jotain ylimääräistä korjattavaa kuitenkin löytyy, olemme asiakkaaseen aina yhteydessä ja kerromme huoltotarpeen sekä hinta-arvion.

Hyundailla on tarjolla edullinen PL2- osasarja autoihin, jotka ovat ylittäneet takuuiän, joten lisätyötkin saadaan hinnoiteltua asiakkaille edulliseksi.” Yhden lisähuoltoa yleisimmin vaativan kohdan Hyttinen tunnistaa: jarrut. Jarrulevyjen ja -palojen kulumista ja sen myötä huoltotarvetta voi Hyttisen mukaan ehkäistä ajotyylillä. ”Ennakointi ja turvavälit kuluttavat vähemmän jarruja, kun ei tarvitse koko ajan painella jarrua liikenteen nopeuden muuttuessa.” Autoille, joilla ajetaan vain vähän, hän suosittelee jarrujen säännöllistä huoltoa, jotteivät jarrut jumiudu ja jarrulevyt ruostu.

Hyttinen suosittelee myös tarkkailemaan auton konehuoneen nesteitä. Nesteet tarkastetaan huollossa ja ECO-huoltoon kuuluu esimerkiksi litra lasinpesunestettä. Auton huoltotarpeen ja asiakkaan toiveiden mukaan ECO-huollon yhteydessä voidaan tehdä muitakin huoltotöitä. Esimerkiksi tärkeimpien ilmansuodattimien uusinta maksaa 49 euroa.

Hyundain ECO-merkkihuolto on taloudellinen huoltovaihtoehto yli 5-vuotiaille Hyundai-henkilöautoille. Merkkihuollossa auto käydään aina perusteellisesti läpi. ECO-merkkihuollon hinta on 139 euroa ja huoltokokonaisuus pysyy lähes samana auton iästä riippumatta. Vanhemmilla automalleilla suositeltu huoltoväli on yksi vuosi tai 15 000 kilometriä, uudemmilla yksi vuosi tai 15 000–30 000 kilometriä.

Huoltojen suorittaminen valtuutetussa Hyundai-pisteessä jatkaa tieturvapalvelun voimassaoloa seuraavat 12 kk.

Tutustu huollon tarjouksiin

Teksti Daniel Pajunen

Kuva Anton Reenpää