Close

Meksikon MM-rallissa puhalsivat muutosten tuulet

Hyundai-kuljettaja Dani Sordo on kiinni kolmossijassa, kun Meksikon MM-rallista on ajamatta enää sunnuntain kolme erikoiskoetta.

Sordo taisteli vielä aamulla jopa kisan voitosta, kunnes rikkoutunut rengas toi sen verran tasoitusta, että espanjalainen joutui nostamaan kätensä pystyyn.

Sordo on yhä kiinni rallin kolmossijassa, mikä ilahduttaisi lopputuloksena pitkän linjan kuljettajaa.

– Podium olisi mahtava tulos tästä viikonlopusta, joten sen sijan koetan myös säilyttää. Asiat eivät sujuneet suunnitelmien mukaan tänään. Kun rengas hajosi, jouduin ajamaan EK14 koko 31 kilometrin matkan rikkinäisellä renkaalla.

Andreas Mikkelsenille ralli on ollut haastava. Norjalainen totuttelee vasta i20 WRC:n metkuihin, mutta Meksikossa totuttelu oli niin varovaista, että se turhautti jo miestä itseäänkin.

– Aamu oli haastava, eivätkä EK-aikamme olleet vakuuttavia. Takkusimme pidon kanssa. Onneksi ajat paranivat iltapäivään, ja olemmehan onneksi vielä rallissa neljäntenä. Nyt keskitytään vain omaan ralliin. On helppo tehdä virhe, joten rytmi täytyy säilyttää.

Sarjajohdossa Meksikoon saapunut Thierry Neuville on varmuudella yksi viikonlopun suurimmista kärsijöistä. Belgialainen ei tällä kertaa ole päässyt vauhtiin lainkaan Meksikossa.

– Tämä oli jälleen yksi vaikea päivä, mutta taistelemme yhä. Saavutimme yhden sijan tänään, ja keulillakin tapahtui kaikenlaista. Aamulla jämähdimme reitille vesiesteen jälkeen. Siinä meni aikaa yli minuutti, ja sitten meillä oli vielä kaksi rengasrikkoakin. Nyt katsotaan vain sunnuntaihin, jos voisimme minimoida vahingon, Neuville suunnitteli.

Thierry Neuville
Photographer: Fabien Dufour, © Hyundai Motorsport GmbH

Juurikaan sen hohdokkaammin ei ole Jari Huttusen ralli Meksikossa sujunut. Huttunen on kärsinyt jos vaikka minkälaisista ongelmista, eikä pielavetinen nähnyt etapin maalia tänäänkään.

Rally2:ssa jatkanut Huttunen palasi heti huoltotauon jälkeiseltä EK:lta 14 takaisin huoltoon vuotaneen polttoainejärjestelmän vuoksi.

– Kun ei kulje, niin ei kulje. Tämäkin päivä jäi valitettavasti kesken. Eipä ollut sen paremmin lauantai kuin perjantaikaan minun päiviäni, harmitteli Huttunen.

Sunnuntaina rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, joista ensimmäinen (EK20) alkaa klo 16.18 Suomen aikaa.

Toimittaja: Miika Wuorela, Meksiko

Jari Huttunen mietteliäänä