Close

Luonnoksesta lopputuotteeksi – automuotoilun taidetta

Pohjimmiltaan luovan suunnittelun perusajatus voidaan tiivistää yhteen sanaan: yksinkertaisuus. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita yksinkertaista kehitystyötä. Hyundain suunnittelijat järjestävät ja muokkaavat yli 25 000 monimutkaista ​​osaa useita kertoja prosessin aikana. Hyundailla autojen suunnittelu ensimmäisestä luonnoksesta valmiiseen lopputuotteeseen kestää puolestatoista kahteen vuotta

Hyundain suunnittelijat keräävät vaikutteita kaikkialta ympäristössään. Taide, musiikki, matkustaminen ja jopa urheilu, jota he harrastavat, voivat auttaa suunnittelussa. Tucsonin sisätilojen kauniit linjat saivat vaikutteita legendaarisen arkkitehti Eero Saarisen suunnittelemasta TWA terminaalista Kennedyn lentokentällä. Lähteet, jotka tarjoavat kasvualustaa suunnittelijoiden mielikuvitukselle, ovat rajattomat.

tucson_interior-design_1000x247

Design-suunnitelma

Ensin tehdään design-suunnitelma ja haasteena on havaita suuntaus, joka miellyttää nyt ja tulevaisuudessa. Hyundai tutkii trendejä ja kuluttajakäyttäytymistä ympäri maailmaa. Tutkimustieto toimitetaan suunnittelutoimistoihin Euroopassa, Koreassa ja Kaliforniassa. Tämä prosessi on analyyttinen ja perustuu kylmään järkeen ja tilastoihin, seuraavassa kehitysvaiheessa astuvat kuvaan myös tunteet, inspiraatio, luovuus ja intuitio.

i30_5d_2017__exterior_sketch5_800x500

Luonnostelusta mallinnukseen

Suunnitteluvaiheessa luotuun konseptiin perustuvista ideoista, hahmotelmista ja luonnoksista tehdään tarkempia malleja ja ulkokuoresta mallinnus 1:4-mittakaavassa. Sisätilojen suunnitelmasta luodaan virtuaalimalli 3D-mallinnusohjelmalla. Hyundain kolmessa muotoilukeskuksessa valmistetut mallit kilpailevat keskenään.

Digimallinnus

Seuraavaksi tietokoneavusteinen prosessi muuntaa luonnokset kolmiulotteisiksi esityksiksi, jotka tarkistetaan ja hyväksytään yksityiskohtaiseen suunnitteluun. Sitten luodaan 3D-kuva, jonka tietoja käyttäen arvioidaan muotoilua ja aerodynamiikkaa.

Virtuaaliesittely

Useita malleja valitaan ja parannellaan arviointiin, jossa käytetään apuna virtuaalitekniikkaa. Tässä vaiheessa ohjeet ja yksityiskohdat tarkistetaan ennen kuin Hyundain suunnittelijat luovat tuotteelle lopullisen muodon.

_i30_5d_2017drivingexperience_modelcar_800x500

1:1-mittakaavassa muottiin

Ennen lopullista muotoilua tehdään malli mittakaavassa 1:1. Teollisuussavi on helppo käsitellä, joten suunnittelijat voivat muokata mallin niin hienoksi kuin olisivat tekemässä veistosta. Vielä he voivat vapaasti muuttaa ja uudistaa auton muotoilua. Lisäksi sisätilat voidaan toteuttaa niin, että rakenne, tuntuma ja jopa haju voidaan aistia.

Vielä viimeinen silaus

Suunnittelijat yhdistävät tuhansia värejä ja testaavat yhdistelmiä, malleja ja materiaaleja haastaen Itseään, kunnes esteettisyys on askeleen edellä nykysuuntauksia. Vasta sitten Hyundai antaa suunnitelmalle elämän ja tarjoaa maailmalle uusimman autonsa. Hyundai pyrkii mieluummin luomaan uusia trendejä kuin seuraamaan olemassa olevia.

new-generation-i30_5d_2017cover_1000x375