Close

Linnakedon ”scouttaus” vastustajista: ”Haastajia riittää”

Neste Rallin WRC2 -luokan 16.nopeinta vauhtia aloittanut Jari Huttunen jäi kärjestä EK1 Harjulla 4,3 sekuntia, mutta kuten kartanlukija Antti Linnaketo ennustaa, tulevat todelliset ratkaisut tapahtumaan vain ja ainoastaan haastavilla metsäerikoiskokeilla.

– Lauantai on perinteisesti ratkaisupäivä. Perjantai näyttää suunnan ja etenkin iltapäivä ja Oittilan erikoiskoe voivat olla haastavia. Sille pätkälle tulee varmasti paljon pientä kiveä ja rengasrikon riski on suuri muillakin pikkuteillä. Ne voivat näytellä jotain ratkaisua kisassa, uskoo Linnaketo.

Taitavienkin kuljettajien kohdalla jotain jää aina tuurin varaan, ja Jyväskylässä tuon osan saa itselleen irtokivet.

– Urassa olevat tai edellä ajaneen kuljettajan nostamat kivet ovat ne pahimmat, jos ne vielä sattuvat olemaan nypyn takana. Se on silloin tuurista kiinni.

Linnakedon mielestä taistelu WRC2 -luokassa ei ole mikään päivänselvä juttu. Kuten heti Harjukin näytti, aikaerot kuljettajien välillä ovat suorastaan mitättömän pienet.

– Kaikki uskovat, että Kalle menee menojaan, ja kyllä hän sen voi tehdäkin. En epäile sitä hetkeäkään, mutta meidän lisäksemme on monta muutakin haastajaa. Eerik Pietarinen, Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa ovat varmasti hyvin taistelussa mukana. Ja eiköhän OC Veiby ehdi myös kärkitaisteluun mukaan. Sitikka on hyvä auto, mutta kuskit eivät ole parhaimmillaan täällä.

Epäonnisen alkukauden jälkeen pelkkä ehjänä maaliin pääsy maistuisi makealta. Hyvä sijoitus olisi sekin maistuva bonus.

– Odotan lähinnä vain sitä, että automme kestäisi rallin rasitukset. En laita sijoitusveikkauksia nyt tähän kisaan. Jos olemme kolmas, niin hyvä, ja jos voitamme, niin se on plussaa. Pelkästään podium olisi jo pienoinen voitto, jos peilaa vähän enemmän tätä vuotta, nyökkää Linnaketo.