Close

Lätkässä luotettavuuteen

HIFK:n junioripäällikkö Jari Riihinen tuntee lätkäperheiden arjen. Harjoituksiin matkataan usein kimppakyydeillä, joten autosta on löydyttävä riittävästi tilaa.

Pitkiä suhteita

Jari Riihinen on elänyt ja hengittänyt lätkää lähes koko ikänsä. HIFK:n kiekkokoulussa 1970-luvulla tehty debyytti poiki peliuran Espoossa, mikä jatkui aina B-junnuksi asti. Sen jälkeen Riihinen
meni naimisiin, ripusti hokkarit naulaan ja aloitti työt HIFK:n junioritoiminnan parissa.

”Me olemme olleet pitkälti perinteinen lätkäperhe. Nyt jo aikuinen poikamme aloitti HIFK:n kiekkokoulun kolmevuotiaana ja pelasi jääkiekkoa samassa seurassa parikymppiseksi asti. Senkin
jälkeen peli maistui vielä viisi vuotta muissa joukkueissa alemmilla sarjatasoilla”, kertoo Riihinen.

Jääkiekon ja lähes 30 vuotta kestäneen avioliiton lisäksi Riihisellä on ollut pitkä suhde Hyundaihin. Ensimmäisenä perheen pihaan ilmestyi Hyundai Getz vuonna 2005.

”Kipinä tuli HIFK:n junioreiden silloiselta rahastonhoitajalta, joka oli töissä autoalalla ja järjesti ensimmäisen koeajon. Tykkäsin heti Hyundaista ja tykkään siitä edelleen. Sen muotokieli miellyttää silmääni, takuuajat ovat pitkät ja matkanteko on mukavaa. Sellainen kuin hyvän perheauton pitääkin olla”, listaa Riihinen. Merkkiuskollisuus on helppo perustella taloudellisuudella,
luotettavuudella ja hyvällä hinta-laatusuhteella.

Hyundai on koko perheen suosikki

Lätkäperheissä suositaan pääsääntöisesti tilavia autoja, sillä pelivarusteet vaativat melko paljon tavaratilaa. Harrastajan iästä riippuen keskiverto varustekassi on kokoluokkaa 100x50x50 cm. Takakontissa pitää olla riittävästi syvyyttä ja leveyttä useammalle kuin vain yhdelle kassille, sillä lätkäpiireissä suositaan kimppakyytejä.

”Lasten harrastukset ovat usein vaikuttamassa perheiden autovalintoihin. Jääkiekkoa harrastavissa perheissä farmarimalliset autot ovat aina olleet suosittuja juuri tilavuutensa vuoksi”, Riihinen arvioi. Hänen perheessään akuutti tilatarve on vähentynyt lasten kasvettua aikuisiksi. Merkkiuskollisuus on kuitenkin jatkunut ja muiden korviin kantautuneet hyvät kokemukset Huyndaista ovat lisänneet sen suosiota myös Riihisen lähipiirissä. Hänen mielestään tätä menestystä selittävät Hyundain taloudellisuus, luotettavuus ja hyvä hinta-laatusuhde.

”Itselläni on tällä hetkellä i30 Fastback, tyttärellä i10 ja pojalla i30. Hyundailla ajavat myös sisko, mökkinaapuri, anoppi ja pari lätkäystävää. Tädeillänikin oli Hyundait siihen saakka, kunnes heidän autoilunsa loppui ikääntymisen myötä”, Riihinen luettelee.