Close

Kolmatta albumiaan valmisteleva Maustetytöt: “uusi maailma avautui Hyundai IONIQ 5 -sähköautolla”

Kolmatta albumiaan valmisteleva Maustetytöt-duo eli siskokset Kaisa ja Anna Karjalainen viihtyvät auton ratissa. Duolla on käytössä Hyundai IONIQ 5 -sähköauto. Ensimmäinen reissu oli road trip Lappiin.

Kolmatta albumiaan valmisteleva Maustetytöt-duo eli siskokset Kaisa ja Anna Karjalainen viihtyvät auton ratissa. Duolla on käytössä Hyundai IONIQ 5 -sähköauto. Ensimmäinen reissu oli road trip Lappiin.

Maustetytöt Kaisa ja Anna Karjalainen lumisessa maisemassa IONIQ 5:n kanssa

Matkanteko maistuu

Olemme paljon tien päällä, ja uusi maailma avautui, kun saimme käyttöömme Hyundai IONIQ 5 -sähköauton. Teimme sillä ensimmäiseksi reissun Lappiin, ja ajovarmuus tuntui tosi hyvältä. Latauspaikkoja riitti koko matkan varrella. Sähköautoilu keventää myös autoilun nostattamaa huonoa omaatuntoa.

Autoilemme useita kertoja viikossa, emme kuitenkaan päivittäin. Usein hoidamme työjuttuja, roudaamme soittimia, kuljetamme levyjä tai haemme bändipaitoja.

Auto on meille ennen kaikkea työkalu. Keikkareissuillamme eri puolilla Suomea kertyy runsaasti kilometrejä. Työmatkoilla ajamme vuorotellen, jotta matkalla ehtii myös levätä. Haaveissa olisi myös keikkabussi, mutta taloudellisesti siinä ei ole järkeä.

Pidämme molemmat ajamisesta. Kun olemme yhdessä reissussa, päätämme ajovuorot etukäteen niin, että molemmat saavat olla ratissa. Puhumme autossa myös töistä, teemme toimistohommia, ja joskus Anna on soittanut takapenkillä kitaraa, kun tulossa on ollut studiosessio tai keikkoja.

Yhteispeliä

On tärkeää, että autoilijat huomioivat toisensa liikenteessä. Kokemuksemme mukaan pääkaupunkiseudulla autoilukulttuuri on joustavaa, pienemmillä paikoilla muiden huomioiminen liikenteessä ei aina ole itsestään selvää.

Olemme jo rutinoituneita kuskeja, hyvässä ja pahassa. Myös virheitä tulee joskus tehtyä varsinkin, jos ajamiseen ei keskity kunnolla. Haluamme autoilla turvallisesti ja välttää kiireessä tai huonolla kelillä ajamista.

Navigaattori on tarpeellinen apu – välillä suuntaviivat saattavat olla hukassa. Kerran nimittäin päädyimme Mikkeliin, kun olimme menossa nelostietä pitkin Jyväskylään.

Asumme eri osoitteissa, mutta yhteinen auto riittää meille hyvin. Hoidamme sitä yhdessä, ja renkaiden ilmanpaineiden tarkistaminen, tuulilasinpesunesteen lisääminen ja muut rutiinitoimet ovat meille ihan arkista puuhaa.

Auto tarjoaa vapautta ja elämyksiä

Pitkät matkat ja road tripit ovat meidän juttumme. Tykkäämme ajaa myös itseksemme – on kiva havainnoida ympäristöä, suunnitella reitit ja päättää tauot itse. Autoillessa voi kokea itsenäisyyttä ja vapauden tunnetta.

Elämyksiä on mahdollista kokea kaikilla reissuilla. Rajaamme työn ja vapaa-ajan, ja omilla reissuilla tunnelma on omanlaisensa. On virkistävää, kun paikat vaihtuvat.