Close

Katsaus Katalonian MM-ralliin 25. – 28.10.2018

Tiesitkö, että Katalonian MM-ralli on sarjan ainut sekakilpailu. Se tarkoittaa sitä, että rallissa ajetaan selkeästi kahdella eri pinnalla.

Kilpailu alkaa soralta, jolla sujutellaan perjantaina kuusi erikoiskoetta ja 145 EK-kilometriä. Lauantai ja sunnuntai ovat vastaavasti asfaltilla, yhteensä 11 erikoiskoetta.

Ensimmäisen kerran MM-pisteistä taisteltiin Katalonian auringon alla vuonna 1991. Tuolloin rallin ykköseksi kirmasi ainoaan osakilpailuvoittoonsa yltänyt Armin Schwarz Toyotalla. Sittemmin ralli on ollut kiinteä osa MM-kalenteria, ja kertaalleen MM-kausi (2012) on myös päättynyt Kataloniaan.

Hyundain paras tulos rallista on Dani Sordon saavuttama kakkossija vuodelta 2016. Viime vuonna kilpailu oli Hyundai Motorsportille äärimmäisen haastava, sillä kymmenen kärkeen ei mahtunut yhtäkään merkin kuljettajaa.

Kilpailun menestyksekkäin kuljettaja on rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb, joka juhli Kataloniassa kahdeksan kertaa peräkkäin, vuosina 2005 – 12. Suomalaisista rallin voittoon on ainoastaan Tommi Mäkinen, vuonna 1997, kun ralli ajettiin jo keväällä.

Thierry Neuville lähtee Kataloniaan MM-sarjan kärjessä seitsemän pisteen erolla ennen Sébastien Ogieria ja 14 pistettä Ott Tänakia edellä. Katalonian jälkeen sarjasta on ajamatta enää Australian ralli. Maksimipisteet yhdestä rallista on 30.