Close

Katalonian MM-rallissa hyviä ja huonoja uutisia

Vaikea viikonloppu Katalonian MM-rallissa tarkoitti sitä, ettei kisan kärkikymmenikköön yltänyt kukaan kolmesta Hyundai Motorsportin kuljettajasta. Tiimin parhaaksi kuljettajaksi osoittautui lopulta espanjalaiskonkari Dani Sordo. Hänkin tosin näki maalin vasta sijalla 15, jouduttuaan keskeyttämään lauantaina kiveen osuman seurauksena.

– Kisasta jäi monta positiivista juttua mukaan otettavaksi. Power Stagen voitto oli erityisesti sellainen. Auto osui käteeni hyvin ja pystyin ajamaan sillä kelpo erikoiskoeaikoja. Vain yksi negatiivinen juttu mahtui kisaan, ja se oli tyhmä virheeni. Olen siitä todella pahoillani niin tiimille kuin katsojillekin, Sordo jutteli.

Ensimmäistä kertaa i20 WRC:n rattiin istahtanut Andreas Mikkelsen ajoi lopulta Rally2:n turvin 18.sijalle. Norjalaisen ralliin mahtui ohjelmaa hyvän alkuvauhdin jälkeen rutkasti. Vielä sunnuntaina EK:lla 15 mies joutui sompailemaan hetken aikaa sokkona, kun konepelti ponnahti auki rikkoen tuulilasin säröille.

– Tämä oli tapahtumien täyteinen viikonloppu meille. Vauhti soralla oli hyvää ja oli hienoa johtaa ensimmäistä kisaamme Hyundailla. Löysimme hyviä juttuja tulevaisuutta ajatellen, iloitsi Mikkelsen.

Thierry Neuville oli vielä sunnuntaiaamuna erinomaisissa asetelmissa, uhittelemassa Juho Hännistä nelossijalla. Belgialainen lipesi kuitenkin aavistuksen leveäksi 16.erikoiskokeella, ja joutui keskeyttämään.

– Olen äärimmäisen pettynyt, mutta tällaiset tapahtumat ovat osa rallin MM-sarjaa. Puristimme sunnuntaina kovaa, jotta olisimme saaneet ajettua kiinni hävittyä aikaa. Jousitus kuitenkin hajosi hitaassa mutkassa osuttuani kiveen, ja ralli päättyi siihen. Nyt pitää keskittyä päättämään kausi hyvin Walesin ja Australian osakilpailuissa, Neuville päätti.

Tallipäällikkö Michel Nandan puki tiimin pettymyksen sanoiksi. Viikonlopun kokonaissaldo ei miellyttänyt miestä lainkaan. Autonvalmistajien mestaruus on lipumassa vahvasti Fordeilla kilpailevan M-Sportin suuntaan.

–  Viikonloppu oli vaikea koko tiimille, eikä lainkaan hyväksyttävä. Pyysimme kuljettajia antamaan kaikkensa täällä, ja sen he myös tekivät. Thierryllä on vielä pieni sauma kuljettajien mestaruuteen, mutta meidän täytyy hyväksyä, että valmistajien mestaruuden olemme jo menettäneet.

Walesin MM-ralli ajetaan 26. – 29.10.