Close

Juho Hännisestä Hyundain toinen kuljettaja rallin MM-sarjaan

Suomen Juho Hänninen on nimitetty Hyundain rallitiimin toiseksi kuljettajaksi ensi kaudelle. Autona Hännisellä ja jo aiemmin nimetyllä belgialaisella Thierry Neuvillella on Hyundai i20 WRC.

Suomen Juho Hänninen on nimitetty Hyundain rallitiimin toiseksi kuljettajaksi ensi kaudelle. Autona Hännisellä ja jo aiemmin nimetyllä belgialaisella Thierry Neuvillella on Hyundai i20 WRC.

Hyundai Motorsport ilmoitti tänään, että sen testikuljettaja Juho Hänninen tulee ajamaan valikoituja osakilpailuja i20 WRC -autolla Rallin MM-sarjassa 2014. Hänninen, 32, on jo vuoden 2013 aikana ajanut vaikuttavat 3500 testikilometriä uudella i20 WRC- autolla.
”Olen todella mielissäni, että voimme jatkaa yhteistyötä Juhon kanssa,” kertoo Hyundai Motorsportin päällikkö, Michel Nandan. ”Hän oli ensimmäinen kuljettaja, joka jo aiemmin tänä vuonna allekirjoitti sopimuksen Hyundai Motorsportin kanssa ja hän pääsi myös ensimmäisenä ajamaan uutta Hyundai i20 WRC-autoa. Juho on tehnyt suurenmoista työtä testikuljettajana. Hän on osoittanut olevansa hyvin perinpohjainen ja monipuolinen ajaja, hänessä yhdistyy hieno sekoitus vauhtia sekä teknisiä kykyjä. Samalla hän on todellinen joukkuepelaaja, joka kykenee antamaan arvokasta palautetta teamin insinööreille,” Nandan jatkaa. ”Juho tuo tullessaan suuren kokemuksen WRC:stä ja hän on tänä vuonna ajanut suurimman osan kilometreistä Hyundai i20 WRC:n testeissä, joten olemme sitä mieltä, että hän on ideaali täydennys Thierrylle.”

juho-hanninen-tomi-tuominen_netti_
Hänninen ja Tomi Tuominen

Hänninen saa vierelleen kartanlukijansa Tomi Tuomisen ja he aloittavat Hyundailla helmikuisessa Ruotsin rallissa, kisassa, jonka he tuntevat hyvin. Hänninen ajoi MM-rallidebyyttinsä juuri Ruotsissa 2006 ja voitti tuolloin luokkansa N-ryhmässä. Tänä vuonna hän sijoittui kilpailussa Fordin WRC:llä kuudenneksi.
”Olen todella otettu valinnastani ajamaan Hyundain toista i20 WRC-autoa 2014. Ruotsin ralli on yksi lempikisoistani,” sanoo Hänninen.”Olen työskennellyt tiimin kanssa toukokuusta lähtien ja tämä on ollut minulle upea projekti. Tiimin henkilökunta on ollut mahtavaa ja kunnioitan suuresti mahdollisuutta ajaa valikoituja ralleja tässä tiimissä ensi vuonna.”
Valikoitujen rallien ajaminen kilpailijana on vain osa Hännisen työtä. Hän jatkaa keskeistä rooliaan testikuljettajana, kun tiimi valmistautuu 2015 kauteen ensi vuoden aikana esiteltävällä uudella autolla. Hyundai on kertonut jo aiemmin, että toisen i20 WRC-auton tulee jakamaan useampi kuljettaja ensi kauden sarjassa. Kuka tulee olemaan Thierry Neuvillen tallikaveri kauden avaavassa Monte Carlo -rallissa, paljastetaan myöhemmin.

i20-wrc-october-gravel-test-1_