Close

Juho Hänninen Hyundain testikuljettajaksi

Suomalainen ralliautoilija Juho Hänninen on nimetty yhdeksi Hyundai Motorsportin testikuljettajista.

– Suomalainen ralliautoilija Juho Hänninen on nimetty yhdeksi Hyundai Motorsportin testikuljettajista
– Hyundai Motorsport ajattaa useita eri kuljettajia vuoden 2013 aikana

Hyundai Motorsport on tänään ilmoittanut suomalaisen Juho Hännisen yhdeksi teamin testikuljettajista vuodelle 2013. Kuljettajan julkaiseminen päättää arvailut, kuka oli ”mysteerimies” uuden Hyundai i20 WRC:n ratissa toukokuussa.

Vuoden alussa perustettu Hyundai Motorsport on rakentanut toimintansa täysin alusta alkaen. Rallitiimin käyttöön on avattu uudet tilat Saksan Alzenaussa, tulevaa toimintaa varten on palkattu useita asiantuntijoita organisaation kaikille tasoille. Testikuljettajat ovat olennainen osa tiimin testiohjelmaa ja heiltä vaaditaan kokemusta ja osaamista kilpailukykyisen sekä luotettavan ralliauton rakentamisessa hyvin lyhyessä ajassa.

Kuusi kuukautta ennen virallista debyyttiä, kauden 2014 avaavaa Monte Carlo -rallia Hyundai Motorsport suorittaa intensiivisen testiohjelman, jonka aikana i20 WRC-ralliautoa kehitetään kaikissa mahdollisissa maasto-olosuhteissa.

y_juho-hanninen-testing_lr1_

Juho Hänninen voitti IRC (Intercontinental Rally Challenge) sarjan mestaruuden kaudella 2010.
Kaudella 2011 Hänninen ajoi SWRC -luokan mestariksi ja
2012 FIA rallin EM-sarjan mestariksi.
Hänninen tulee olemaan arvokas etu, kun tiimi valmistautuu hyökkäämään rallin MM-sarjaan kaudelle 2014.
Hyundai Motorsport ilmoittaa pian myös toisen testikuljettajan nimen ja lopulliset kauden 2014 kuljettajat julkistetaan tämän vuoden lopulla.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi: Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme toivottaa Juhon tervetulleeksi mukaan testiohjelmaamme. Olen vakuuttunut, että Juhon kokemus ja tausta vahvistavat projektiamme ja olen hyvin tyytyväinen hänen työskentelyynsä tähän saakka. Olemme päättäneet tänä vuonna työskennellä tiimissämme erilaisten kuljettajien kanssa huomioiden samalla heidän yksilölliset taitonsa ja kykynsä. Tämä takaa meille parhaan mahdollisen taustan vuodelle 2014.

juho-hanninen-testing_lr_(1)

Juho Hänninen kommentoi:

Olen otettu saadessani olla mukana Hyundai Motorsportin testiohjelmassa tänä vuonna. Tämä on fantastinen mahdollisuus työskennellä läheisesti valmistajan kanssa ja sitoutua tähän upeaan mahdollisuuteen. Ensikokemus i20 WRC:stä oli hyvin myönteinen; olen erittäin vakuuttunut työstä, jonka tiimi on tähän mennessä tehnyt ja vielä uskomattoman lyhyessä ajassa. Viihdyn kaikkien tiimin jäsenten parissa ja on upeaa jatkaa työskentelyä heidän kanssaan seuraavat kuusi kuukautta.