Close

Jesse Turunen viides i20 R5 -debyyttikisassaan Tahkon SM-rallissa

Suomalaisessa autourheilussa käännettiin uusi sivu, kun Jesse Turunen toi SM Tahko-ralliin uuden Hyundai i20 R5 -ralliauton. Odotukset olivat korkealla niin Rallybaron tiimissä kuin Hyundain Alzenaun motorsport-yksikössä, sillä kilpailu oli uudelle Hyundai i20 R5 -autolle ensimmäinen lumisissa olosuhteissa.

hyundai-i20r5-rallybaron-tahkolla-2017

Kilpailureitti SM Tahko-rallissa oli sekoitus kovavauhtista tietä yhdistettynä pieniin ja tarkkuutta vaativiin osuuksiin. Turunen oli heti aamun ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien tavoitevauhdissa . ”Luottoa ja uskallusta täytyy saada lisää, isoilla osuuksilla tullaan kärjen vauhdissa, mutta pieni ja tekninen tie vaatii vielä lisää kokemusta ”, Turunen toteaa ajostaan. Huolimatta lyhyestä valmistautumisajastaan, Turunen sijoittui SM Tahko -rallissa yleiskilpailun viidennelle sijalle. Sitä voidaan pitää merkittävänä saavutuksena niin Rallybaron tiimille, Hyundai Motorsportille kuin miehelle itselleenkin.

Monipuolinen reitti antoi kattavan kuvan auton kilpailukyvystä ja Turusen tunnelmat paketista olivat positiiviset kokonaisuutta katsoessaan. Tuntuma auton luotettavuudesta oli korkealla ja mies piti Hyundaita voittaja-autona. Vauhtia jäi vielä myös reserviin ja se tullaan hyödyntämään kesäkauden kisoissa, joissa Turunen lupaa saalistaa kartanlukijansa Kari Kallion kanssa podium-paikkaa.