Close

Jari Huttusen kilpailukausi alkoi upeasti luokkavoitolla Ruotsin MM-rallissa

Jari Huttunen ei antanut minkään häiritä keskittymistään Ruotsin rallissa helmikuussa 2020. Huttusen vakuuttava työnäyte Hyundai i20 R5:n ratissa toi luokkavoiton.

Jari Huttusen nopeus on ollut jo hyvän tovin rallimaailman tiedossa, mutta toiveet hyvästä sijoituksesta ovat liian usein hautautuneet teknisiin ongelmiin tai kuljettajan pieniin ajovirheisiin. Vaan toisin kävi Ruotsin MM-rallissa. Haaste oli kova, mutta Huttunen hallitsi hermonsa mestarillisesti, ja oli Hyundaillaan R5-luokan nopein kuljettaja. Edellisen kerran Huttunen ylsi vastaavaan suoritukseen vuoden 2017 Neste Rallissa.

Uuden sukupolven Hyundai i20 R5 -autoilla ajaneet Nikolay Gryazin ja Ole Christian Veiby saattoivat vain ihmetellä Huttusen nopeutta. Taakse jäi myös 13 kertaa aiemmin Ruotsin ralliin osallistunut Mads Östberg.

Jari Huttunen Ruotsin rallissa 2020

Huttusen näytöt olivat omiaan saamaan myös Hyundai Motorsportin tallipäällikön Andrea Adamon hyvälle tuulelle.

– Uskon, että hän osoitti nyt kykynsä. Olen hyvin kiitollinen asiakaspuolellamme työskentelevälle Andrew Jonesille, joka puski tätä asiaa eteenpäin ja sai minutkin ymmärtämään, että tämä kannatti järjestää tällä tavalla. Minun täytyy jälleen puhua asiakaspuolen kanssa, jotta voin antaa joitain arvioita hänen tulevaisuudestaan, Adamo jutteli Ruotsissa.

Jari Huttunen haastattelussa

Ruotsissa Huttunen ei antanut rajoitetun kisakalenterinsa, tai vanhemman mallin auton haitata menoaan, vaan piti keskittymisensä tiukasti olennaisissa asioissa.

– Ajattelin rallia kokonaisuutena, ja tiesin, että täysillä oli ajettava. Välillä kun pito oli hyvä, ajo tuntui helpolta. Eroa vanhempaan versioon on ainakin alustassa ja moottorissa. Kaikki on nyt tämän puolalaisen tiimimme kanssa toiminut oikein hyvin, Huttunen kiittelee.

Huttusen kisaohjelmaan on varmistettu osallistuminen kansalliseen mestaruussarjaan Puolassa.

– Puolan rallisarjasta en oikein osaa vielä sanoa mitään. Paikalliset menevät varmasti kovaa ainakin asfaltilla.

Seuraavia koitoksia järjestelee Jari Huttusen kilpailuja hoitava Marcus Grönholm.

– Toivotaan, että tämä jotain poikisi. Haaveita minulla on, totta kai, ja kyllähän nyt jonkinlainen näyttö on annettu, uskoo Huttunen.

Jari Huttunen Ruotsin rallissa 2020

Lue lisää:

Jari Huttunen Racing Facebookissa

Hyundai Motorsport valitsi Jari Huttusen 9/2017

Jari Huttunen valmistautuu kauteen 2018 10/2017

Jari Huttunen Hyundailla Riihimäki Ralliin 5/2019