Close

Jari Huttunen nousi Hyundai i20 R5:lla rallin WRC3-luokan MM-taisteluun mukaan

Sardinian MM-ralli Italiassa päättyi iloisiin suomalaistunnelmiin, kun Hyundai i20 R5 -autolla ralliin osallistuneet Jari Huttunen, 26, ja Mikko Lukka voittivat WRC3-luokan vakuuttavan ajosuorituksen jälkeen.
  • Jari Huttunen ja Mikko Lukka ylsivät WRC3-luokan voittoon Sardinian MM-rallissa Italiassa
  • Kolmesta ajamastaan WRC3-luokan MM-osakilpailusta Huttunen on voittanut kaksi ja sijoittunut kertaalleen toiseksi
  • Sardinian MM-rallissa kahdeksanneksi ajanut Huttunen saalisti myös WRC-tason MM-pisteitä

Sardinian tiestö tiedettiin erityisen haastavaksi ja autoa koettelevaksi, joten ensimmäistä kertaa Välimeren saarella ajanut suomalaiskuljettaja päätti managerinsa Marcus Grönholmin neuvosta pitää päänsä kylmänä, kiiruhtaa reitillä hitaasti ja järkevästi.

– Tällainen taktiikka sovittiin ja tällä kertaa se toimi loistavasti. Välillä vähän hirvitti, että riittääkö vauhtimme mihinkään, mutta riitti se, Huttunen iloitsi.

Puolalaisen 2BRallyn kalustolla kilpaileva Huttunen oli kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa myös rallin nopein R5-luokan autokunta ja he sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle kahdeksan.

Jari Huttunen ja Mikko Lukka Italiassa 2020

– Riittävän kovaa, mutta myös riittävän hiljaa autoa ja renkaita säästellen ajaminen ei ole helppo taktiikka, mutta näissä oloissa se oli paras. Oli outoa ajaa kolme pitkää päivää sitä viimeistä yrittämättä, mutta kun lopputulos oli näinkin hyvä niin se riittää minulle.

Ensimmäistä kertaa Sardiniassa rallia ajaneet Huttunen ja Lukka ajoivat kolme pitkää päivää tasaisesti WRC3-luokan kärkinelikossa. Ensimmäisen ajopäivän jälkeen suomalaiskaksikko ajoi neljäntenä ja toisen kilpailupäivän jo WRC3-luokan kärjessä. Ennen ratkaisevaa rallin viimeistä kilpailupäivää Huttunen johti WRC3-luokkaa 10,5 sekunnin erolla puolalaiseen Kajetan Kajetanowicziin.

Sunnuntain neljän erikoiskokeen aikana suomalaiskuljettajaa tavoitellut puolalainen kärsi rengasrikon ja hävisi voittokamppailun yli minuutilla.

– Matkan varrella sain Marcukselta (Grönholm) useampaan otteeseen viestiä, että pitää malttaa ottaa iisisti ja niin myös teimme. Nuotituksen jälkeen tiet tuntuivat tosi hankalilta, mutta kisassa niitä oli helpompi ajaa kuin kuvittelin.

Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen on kolmen ajamansa MM-osakilpailun jälkeen WRC3-luokan pistetilanteessa toisena. Huttunen voitti WRC3-luokan myös Ruotsin MM-rallissa ja sijoittui Viron MM-rallissa luokassaan toiseksi. Sardiniassa saavutetun voiton myötä Huttunen jatkaa WRC3-luokan MM-sarjassa toisena, ainoastaan kaksi pistettä yhden kisan enemmän ajaneen Marco Bulacia Wilkinsonin takana.

– Kauden jatkosta en osaa sanoa mitään muuta kuin sen, että toivottavasti pääsisin taistelemaan kauden kahteen viimeiseen MM-ralliin mestaruudesta. Tässä sarjassa pärjääminen ei ollut kauden päätavoitteemme. Olemme jatkaneet kauttamme MM-sarjassa kisa kerrallaan niin kuin nytkin Viron jälkeen teimme. Aika näyttää, tuleeko kaudellemme lisää jatkoa, Huttunen toteaa.

– Olemme erittäin iloisia Jari Huttusen ja Mikko Lukan sekä Kowax 2Brallyn saavuttamasta WRC3-luokan voitosta. Viisi Hyundai-kuljettajaamme ylsi Sardinian MM-rallissa yleiskilpailun kahdeksan parhaan joukkoon. Viime vuosien aikana olemme tehneet kovasti työtä menestyksemme eteen. Olen liikuttuneen ylpeä tehdastallimme ja asiakastallimme menestyksestä. Meidän tulee tulostaa rallin lopputulokset paperille, kehystää se paperi ja asettaa se seinällemme muistuttamaan autokuntiemme tekemästä uskomattomasta työstä, summasi Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo.

Lopputulokset: Sardinian MM-ralli, Italia (WRC3):
  1. Jari Huttunen – Mikko Lukka (FIN) Hyundai i20 R5 2:50:19.2
  2. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia R5 +1:21.2
  3. Marco Bulacia Wilkinson (BOL) – Marcelo Der Ohannesian (ARG) Citroën C3 R5 +2:07.5
WRC3-luokan MM-pistetilanne 6/8 osakilpailua:
  1. Marco Bulacia Wilkinson (BOL) Citroën C3 R5 70
  2. Jari Huttunen (FIN) Hyundai i20 R5 68
  3. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda Fabia R5 55