Close

IONIQ electric turvallisimpia autoja

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam listasi Hyundain uuden IONIQ electricin turvallisimpiin pienten perheautojen luokassa.

Hyundai IONIQ electric on pienten perheautojen luokassa yksi turvallisimpia ja sähköautona se ei tuota CO2-päästöjä ollenkaan.

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam on jo kahdenkymmenen vuoden ajan listannut uusia autoja turvallisuuden ja päästövaatimusten mukaan. Alun perin tarkoitus oli asettaa vaatimukset autovahingon seurauksena tarjottaville korvaaville autoille. Vaatimuksia on koko ajan kiristetty sekä turvallisuuden että hiilidioksidipäästöjen osalta. Tänä vuonna listalle hyväksytyissä autoissa tulee olla automaattijarrutus vakiovarusteena.

ioniq_ev_2017_eu_lhd_exterior_main_1000x513

”On myönteistä, että markkinoille tulee lisää sähköautoja, mutta valitettavasti kuusi kymmenestä uudesta sähköautomallista ei täytä Folksamin turvallisuusvaatimuksia. On tärkeää, että autovalmistajat kiinnittävät turvallisuuteen riittävästi huomiota”, toteaa liikenneturvallisuustutkija Anders Ydenius vahinkovakuutusyhtiö Folksamista.

Lue lisää