Close

IONIQ electric ekoautojen ykkönen USA:ssa

Amerikkalainen järjestö ACEEE, American Council for Energy-Efficient Economy, on listannut ekoautot paremmuusjärjestykseen, Hyundai IONIQ electric ykkösenä, mikä on uudelle Ioniq-mallille merkittävä saavutus.

Amerikkalainen järjestö ACEEE, American Council for Energy-Efficient Economy, on listannut ekoautot paremmuusjärjestykseen. ACEEE on analysoinut ympäristövaikutukset autojen tuotannosta, autossa käytettävän polttoaineen tuotannosta ja jakelusta sekä ajoneuvon päästöt liikenteessä. Listalla korkeimmalla ovat autot, joiden yhteenlaskettu vaikutus on kaikkein pienin, EDX-indeksin mukaan siis mitä pienempi luku, sitä vihreämpi auto.

Tänä vuonna parhaaseen indeksilukuun (64) ylsi Hyundai IONIQ electric, keskiarvon ollessa 41. Vertailussa oli vuoden 2017 automallistot. Kaikki verailun autot eivät ole myynnissä Suomessa. Viime vuonna lanseerattu Hyundai Ioniq Eelectric jätti taakseen hybridi-konkarin.

hyundai-ioniq-electric_1000x514

ACEEE pisteytti autot myös ”Green Score” -pistein. Mitä ekologisempi auto kokonaisuutena, sitä enemmän pisteitä.

ioniq-vihrein_acee_363x367

The American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE), on vuonna 1980 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää energiatehokkuutteen tähtääviä toimia, ohjelmia, teknologioita, investointeja.

Lue lisää:

greener_cars_289x73