Close

i20 sai arvostetun Kultainen ohjauspyörä 2015 -palkinnon

Uuden sukupolven Hyundai i20, kompakti perheauto oli lukijoiden valinta segmentissään ja varmisti Hyundaille yhden halutuimmista kunnianosoituksista autoteollisuudessa. Äänestykseen osallistui 425 000 AutoBildin ja Bild am Sonntag -lehtien ja sisarjulkaisujen lukijaa ympäri Eurooppaa.

Arvostettu autoteollisuuden palkinto, Kultainen ohjauspyörä 2015 juhlii tänä vuonna 40:ttä vuosipäiväänsä. Kultaisen ohjauspyörän palkinto-ohjelma ottaa huomioon vuoden parhaat uudet autot. Kilpailun järjestävät saksalaiset Auto Bild -autolehti sekä viikkolehti Bild am Sonntag yhteistyössä 20 maassa ilmestyvien sisarjulkaisujensa kanssa. Äänestykseen osallistui 425 000 lukijaa ympäri Eurooppaa.

Uuden sukupolven Hyundai i20 sai Kultaisen ohjauspyörä 2015 -palkinnon. Kompakti perheauto oli lukijoiden valinta segmentissään ja varmisti Hyundaille yhden halutuimmista kunnianosoituksista autoteollisuudessa. Uuden sukupolven i20-malli päihitti kilpailijansa kuten Skoda Fabian ja Opel Karlin yltäessään ensimmäiseen Hyundain voittamaan Kultainen ohjauspyörä 2015 -titteliin. Hyundai oli myös tänä vuonna ainoa ei saksalainen merkki voittajien joukossa. i20_golden_steering_wheel_504x338

 

Schreyer_das_golden_lenkrad Peter Schreyer, Hyundain muotoilusta vastaava johtaja vastaanotti palkinnon Axel Springer Publishingin tiloissa Berliinissä pidetyssä seremoniassa. Peter Schreyer totesi: ”Olemme todella ylpeitä, että lukijat ovat näin vaikuttuneita tuoteperheemme yhdestä nuorimmista jäsenistä. Se todistaa, että olemme hyvällä tiellä muotoilun, laadun ja ammattitaidon suhteen.”

 

Uuden sukupolven i20 valittiin lukijoiden äänillä pikkuautojen luokassa voittajaksi. Kaikkien luokkien voittajat – kompaktit, keskikokoiset, keskikokoiset SUVit, luksusautot, urheiluautot ja perheautot – valittiin siten, että lukijoiden äänten lisäksi autoja arvioi raati, johon kuului mm. suunnittelijoita,päätoimittajia sekä kilpa-ajajia.

Tämä viimeisin kunnianosoitus Uuden sukupolven Hyundai i20:lle on jatkoa muille arvokkaille palkinnoille, kuten tunnetulle Red Dot Design -palkinnolle ja Industrial Forum Design -palkinnolle. i20 todettiin aiemmin tänä vuonna myös luokkansa parhaaksi autoksi Auto Bildin laajassa pikkuautojen vertailussa (numero 10/2015 Saksassa ja Suomessa 5/2015).