Close

Hyundain Thierry Neuville suursuosikkina MM-sarjan uutuusralliin

Rallin MM-sarjan kahdeksas MM-osakilpailu Ypres-ralli Belgiassa luo kuljettajille ja talleille uuden haasteen. Ensimmäistä kertaa MM-tasolla ajettavassa kilpailussa Hyundai Motorsportin kuljettajakolmikon muodostavat Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe, Ott Tänak ja Martin Järveoja sekä Craig Breen ja Paul Nagle.

Belgialaisten rallifanien pitkä odotus palkitaan tulevana viikonloppuna, kun maan suurin rallitapahtuma Ypres-ralli kilpaillaan ensimmäistä kertaa MM-arvoisena. Samalla Belgiasta tuli järjestyksessään 35. MM-osakilpailun järjestänyt maa.

Rallihuumaa nostaa myös kotiyleisön suursuosikki, Hyundai Motorsportin belgialaiskuljettaja Thierry Neuville, joka voitti Ypres-rallin vuonna 2018. Hyundai Motorsportin odotukset MM-sarjan uutuusrallissa ovat korkealla, sillä Neuvillen tallikaveri Craig Breen ylsi Ypres-rallin voittoon vuotta myöhemmin 2019.

Graig Breen ja Paul Nagle

Kapeita ja mutkaisia teitä

Ypres-ralli ajetaan Belgian luoteisosassa sijaitsevan Flandersin maakunnan kapeilla ja mutkikkailla asfalttipeltoteillä, jotka ovat äärimmäisen haastavia ja pinnaltaan liukkaita. Teitä reunustavat ojat ovat syviä ja kapeita. Vaikeusastetta lisää myös tien reunoilta asfaltille kerääntyvä peltomulta ja hiekka.

Rallin ja kotiyleisön ennakkosuosikki Thierry Neuville odottaa innolla Ypres-rallin käynnistymistä.

– Kysymyksessä on kotikilpailuni, jonka olen ajanut muutaman kerran aiemmin ja voittanut sen Hyundai i20 R5:lla vuonna 2018. Ypres-ralli on erittäin haastava. Tiet ovat kapeita ja ojat tien molemmin puolin syviä, joten virheisiin ei ole varaa. Sinun on pidettävä auton kaikki neljä pyörää koko ajan tiellä. Luulen, että näemme viikonloppuna paljon tapahtumia, sillä kysymyksessä on tämän kauden muihin asfalttiralleihin verrattuna täysin erilainen kilpailu.

– Ja koska ajamme rallia kotimaassani Belgiassa, tuhannet belgialaiset fanit kannustavat meitä ja se luo tapahtumaan loistavan tunnelman, Neuville iloitsee.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamon mukaan MM-sarjan uudet osakilpailut tarjoavat lisäjännitystä jo ennestään kiehtovalla MM-kaudelle.

– Olemme luottavaisia Hyundai i20 Coupe WRC:n suorituskykyyn asfaltilla, mutta toki tiedostamme uuden rallin tuomat haasteet – etenkin, kun kilpailu MM-rallien voitoista on todella tiukkaa. Belgian MM-ralli on Thierryn ja Martijnin kotiralli, joten heillä on hurja motivaatio pärjätä hyvin. Yritämme tiiminä parhaamme kilpailla voitosta, Adamo lupaa.

Perjantaina käynnistyvässä Belgian MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 20 erikoiskoetta ja 295.78 EK-kilometriä. Rallin päätöspäivän sunnuntain erikoiskokeet ajetaan noin 300 km Ypresistä itään formula ykkösistä tutun Spa-Francorchampsin moottoriradan ympäristössä. Voittajia juhlitaan GP-radan palkintopallilla klo 14:30 Suomen aikaa.

Historian ensimmäinen Ypres-ralli ajettiin vuonna 1965. Aiemmin Euroopan mestaruustasolla ajetun kilpailun historia tuntee myös kaksi suomalaisvoittajaa, kun Henri Toivonen voitti rallin vuonna 1984 ja Juho Hänninen 2012.