Close

Hyundain tehdaspaikasta kilpailee kaksi suomalaiskandidaattia

Paikasta Hyundain MM-rallitiimissä kilpailee kaksi suomalaisnimeä yhteensä kahdeksan kandidaatin joukossa. Voittajalle on luvassa heti ensi vuonna useita osakilpailuja R5 -luokan auton ratissa.

Hyundai pyysi heinäkuun lopussa kaikkiaan 16 lahjakasta kuljettajaa hakeutumaan tiimin järjestämään ohjelmaan. Ensimmäinen tapaaminen kaikkien kesken järjestettiin reilut kaksi viikkoa sitten tiimin pääpaikassa Alzenaussa.

Nyt ryhmä on kutistunut kahdeksaan nimeen, joista Suomesta tulee ainoana maana kaksi kuljettajaa; Kalle Rovanperä ja Jari Huttunen.

Rovanperä on tullut tutuksi ”teinisensaationa” päihitettyään tänä vuonna jo kahdesti koko rallin SM-sarjan kerman. Lisäksi 16-vuotias puuppolalainen on kilpaillut menestyksekkäästi myös Latviassa ja Italiassa.

Myös Huttunen on ollut hyvässä vauhdissa koko kesän. Viime viikonlopun Saksan MM-rallista lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin tukema kuljettaja saalisti ylivoimaisen luokkavoiton.

Muita ohjelmassa jatkavia kuljettajia ovat Emil Bergqvist (Ruotsi), Gus Greensmith (Iso-Britannia), Karl Kruuda (Viro), Pepe Lopez (Espanja), Pierre-Louis Loubet (Ranska) ja Rene Mandel (Saksa).

Seuraava askel valintaprosessissa on se, että kaikki kuljettajat laitetaan testaamaan autoa sekä soralla että asfaltilla. Kyky antaa palautetta insinööreille omasta ajosta sekä tietysti nopeus ovat ratkaisevia tekijöitä, kun tiimi seuloo yhtä onnekasta tallipaikan saavaa kuljettajaa.