Close

Hyundain rallikokoonpano kaudella 2024

Hyundai Motorsport starttaa kokeneella kuljettajaviisikolla kauteen 2024. Belgian Thierry Neuville ja Viron Ott Tänak kilpailevat täyden kauden, Esapekka Lappi, Norjan Andreas Mikkelsen sekä Espanjan Dani Sordo jakavat tallin kolmannen auton ajotehtävät.

Hyundai Motorsport päätyi ajajaviisikkoon kuljettajien laajan kokemuksen ja sen takia, että tiimin kulloinenkin kuljettajakolmikko pystyy taistelemaan eri alustoilla huippusijoituksista.

Lisäksi tiimin uusilla kuljettajilla jokaisella on jo aikaisempaa kokemusta Hyundailta: Tänak ajoi tallissa kaudet 2021–2022 ja Mikkelsen 2017–2019. Sordo on ollut osa Hyundai Motorsportia Neuvillen tavoin tiimin perustamisesta lähtien vuodesta 2014. Lapille tuleva kausi Hyundailla on toinen perättäinen. Hyundain WRC-tallin päällikkö Cyril Abiteboul on tyytyväinen tallinsa uudistuneeseen kokoonpanoon.

”Esapekan, Danin ja Andreaksen yhdistelmä antaa meille parhaan mahdollisuuden taistella jokaisessa kisassa yhdessä Thierryn ja Ottin kanssa osakilpailujen voitosta. Dani on tuonut tiimimme valtavan panoksen viimeisen kymmenen vuoden aikana sekä pätkillä että tehtaalla. Ja on myös mielenkiintoista nähdä Andreas takaisin tallissamme. Hän tuo mukanaan menestystä ja paljon kokemusta. Se auttaa meitä sekä Rally1- että Rally2-luokan puolella”, Abiteboul sanoo.

”Mestaruuksista on vielä turha aikaista puhua, mutta odotan joukkueeltamme enemmän osakilpailujen voittoja. Kaudella 2023 voitimme kaksi MM-osakilpailua, odotan, että alkavalla kaudella olemme ykkösiä 5–6 MM-osakilpailussa. Hyundai Motorsport N-tiimissä WRC2-luokassa jatkaa Emil Lindholm, jonka ajo-ohjelma vahvistetaan myöhemmin”, hän jatkaa.

Muutoksia myös Hyundai Motorsportin johdossa

Hyundain WRC-rallitallin tallipäällikkö Cyril Abiteboul on nimitetty vuoden 2024 alusta alkaen Hyundai Motorsportin johtajaksi. Abiteboul ottaa tehtävän vastaan Sean Kimiltä, joka siirtyy muihin tehtäviin Hyundai Motor Companyssa.

Abiteboul aloitti Hyundain WRC-rallitiimin päällikkönä vuoden 2023 alusta. Uuden tehtävänsä ohella Abiteboul jatkaa edelleen myös WRC-tallin päällikkönä.

Cyril Abiteboul: ”Kiitän Sean Kimiä siitä, että hän palkkasi minut Hyundai Motorsportille ja myös Hyundaille siitä luottamuksesta, jota he ovat osoittaneet minua kohtaan uudessa tehtävässäni. Meillä on selkeät tavoitteet sarjoissa, joissa kilpailemme. Tehtävämme on muuttaa Hyundai Motorsport vastaamaan Hyundai Motor Companyn kehitystä ja pysymään jatkossakin tärkeänä alustana N-brändille ja muille tuotteille. Tiedämme, että työtä on tehtävänä, mutta nautimme omistautuneiden, lahjakkaiden ja monikulttuuristen henkilöiden ryhmästä, jota pyrin ohjaamaan samoilla kunnioituksen ja luottamuksen arvoilla kuin Sean toimikautensa aikana”

Sean Kim: ”Vuosi sitten sain toivottaa Cyril Abiteboulin tervetulleeksi Hyundain perheeseen, ja nyt ojennan hänelle puheenjohtajan tehtävät. Hyundai Motorsport on ollut viimeisten kahden vuoden ajan kuin perhe minulle. Nyt siirryn uusien haasteiden pariin, mutta tiedän, että yhtiö on hyvissä käsissä”.