Close

Hyundain polttokennomoottori valittu Wardin 10 parhaan moottorin joukkoon

Amerikkalainen WardsAuto World -lehti testaa ja nimeää vuosittain markkinoiden hienostuneimmat moottorit. Hyundain nolla-päästöinen polttokennomoottori valittiin lajissaan ensimmäisenä vuoden parhaiden moottoreiden joukkoon.

Amerikkalaisen WardsAuto World -lehden toimittajat testaavat ja nimeävät vuosittain markkinoiden hienostuneimmat moottorit. Hyundain nolla-päästöinen polttokennomoottori valittiin lajissaan ensimmäisenä vuoden parhaiden moottoreiden joukkoon.

Fuel_cell_joulu_2014
Hyundai Tucsonin (Euroopassa ix35 Fuel Cell) voimanlähde on maailman ensimmäinen sarjatuotannossa oleva polttokenno-sähkömoottori  ja ollut saatavana Etelä-Kaliforniassa kesäkuusta 2014 lähtien. Euroopassa Hyundain polttokennoautoja on testattu vuodesta 2012 lähtien muutamissa maissa. Suomeen on rekisteröity yksi Hyundai ix35 Fuel Cell -auto.

”Hyundai on tehnyt upean työn siirtämällä edistyksellistä autoteknologiaa luovasti tilavaan perheautoon ja tekemällä sen myös kuluttajaystävällisesti”, sanoi Drew Winter, WardsAuto World -lehden päätoimittaja. ”Moottori on poikkeuksellisen hiljainen ja sillä on 594 kilometrin toimintasäde. Se voidaan myös tankata muutamassa minuutissa, toisin kuin tuntien latauksen vaativat sähköautojen akut. Hyundai Tucsonin polttokenno on suuri insinöörityön saavutus ja valtava askel kohti nolla-päästöisiä autoja.”

Hyundain polttokennojen tehokkuus lyö sähköautoissa käytetyt akut. Polttokennot ovat sähkökemiallisia laitteita, jotka muuttavat vedyn energian suoraan sähköksi ja lämmöksi ilman palamista. Ainoaksi päästöksi jää puhdas vesihöyry. Tankin täyttäminen vedyllä kestää vain pari minuuttia, joten Tucson Fuel Cell (Euroopassa ix35 Fuel Cell) säilyttää bensiinimoottoreiden joustavuuden niin, että kuljettajalla on käytössään uuden sukupolven sähköauto ilman latausajan vaatimia kompromisseja.

”Pääsy arvostetulle Ward’s 10 Best Engines -listalle oikeuttaa Hyundain moottoriteknologian johtopaikalle, Hyundain polttokennomoottori on listalla ensimmäinen lajissaan”, sanoi Dr. Woong-Chul Yand, Hyundai Motorin tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen varapuheenjohtaja Koreassa.

”On suuri kunnia päästä edistyneimmällä ja ympäristöystävällisimmällä moottorillamme Ward´s 10 Best Engines -listalle”, sanoi Dave Zuchowski, Hyundai Motor Amerikan presidentti. ”Tämä tunnustus vahvistaa uskoamme, että vetykäyttöiset polttokennot ovat seuraavan sukupolven nolla-päästöisten autojen teknologia.”

Ward´s 10 Best Engines -lista on julkaistu vuodesta 1995 lähtien aina joulukuussa. Hyundai on ollut listalla neljä kertaa: Tau V8 –moottori vuosina 2009 ja 2011, Gamma I-4 –moottori vuonna 2012. Palkintojen jakotilaisuus on Detroitissa tammikuun 14. päivä Pohjois-Amerikan kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä.