Close

Hyundain polttokennoautoja Pariisin taksiin

Hyundai on toimittanut viisi ix35 Fuel Cell -autoa Suur-Pariisin alueella toimivalle STEP-taksiyritykselle, Société du Taxi Electrique Parisien.

Hyundai ix35 Fuel Cell -autojen luovutus STEP-taksityritykselle tapahtui Pariisin ensimmäisen vedyn tankkausaseman avajaisissa ja samaan aikaan YK:n ilmastokokouksen kanssa.

Nyt toimitetut viisi taksiautoa ovat ensimmäiset, tarkoituksena on kuitenkin luoda Pariisin ympäristöön ”hype” (Hydrogen Powered Electric), polttokennotaksien ”laivue”. Polttokennotaksien määrää on tarkoitus kasvattaa useisiin satoihin autoihin viiden vuoden kuluessa ja näin tarjota puhtaampi ratkaisu kestävään liikkumiseen ja  käytännöllinen, mukava ja luotettava vaihtoehto sekä kuluttajille että taksinkuljettajille. Samalla testataan Hyundai ix35 Fuel Cell –autojen luotettavuutta pariisilaisessa vilkkaassa ”hype”-taksikäytössä.

Normaaliin dieselautoon (CO2-päästö 135 g/km ja 100 000 km/vuosi) verrattuna Hyundai ix35 Fuel Cell -autot säästävät noin 70 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Polttokennoautojen päästö on vesihöyryä.

Fuel-Cell-Taxi-in-Paris_1000xx666