Close

Hyundain Jari Huttunen vakuuttavaan WRC2-voittoon Sardiniassa

Hyundai Motorsport N -tiimin Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajoivat kauden viidennessä MM-osakilpailussa Sardinian MM-rallissa WRC2-luokan voittoon. Huttuselle voitto oli toinen WRC2-tasolla ja Hyundaille WRC2-luokassa kuluvan kauden ensimmäinen.

Huttunen kävi kolme pitkää päivää sekuntiottelua WRC2-luokan hallitsevaa maailmanmestaria Mads Östbergia vastaan ja voitti. Huttunen ja Lukka kruunasivat menestyksellisen viikonloppunsa ajamalla Power Stage -erikoiskokeelta täydet viisi pistettä ja sijoittumalla rallin yleiskilpailussa peräti viidenneksi.

Huttunen voitti Italialle kuuluvalla Sardinian saarella WRC3-luokan viime syksyn MM-rallissa, joten hän tiesi kokemuksesta saaren tiestön erityisen haastavaksi ja autoa koettelevaksi. Huttunen lähti matkaan samalla taktiikalla kuin vuosi sitten: hän päätti managerinsa Marcus Grönholmin neuvosta pitää päänsä kylmänä, kiiruhtaa reitillä hitaasti ja järkevästi, ja pitää auto ja renkaat ehjinä.

– Koetettiin kaikki hölmöilyt välttää ja onneksi suurin piirtein me ne vältettiinkin. Lauantaiaamuna kysyn tekstiviestillä Marcukselta, että ”lähdenkö ajamaan voitosta”. Vastaus oli lyhyt ”ei”. Ei ollut helppoa ajaa seitsemän kuukauden ajotauon jälkeen soralla. Varsinkin perjantaina huomasin, että ajotauko näkyi suorituksessani ja EK-ajoissa.

– Emme kuitenkaan antaneet periksi vaan ajoimme suunnitelmamme mukaisesti. Emme mekään ilman ongelmia reitiltä selvinneet. Takavakaaja rikkoutui viisi vai kuusi kertaa ja kahdesti lähdimme huollosta niin, että taka-akselilla oli kaksi senttiä haritusta, jota korjasimme reitin siirtymäsosuuksilla.

Rally Italia Sardegna - Jari Huttunen - i20 R5 - WRC 2 - 2021 - Mikko Lukka

– Viimeiseen kilpailupäivään lähdimme kovan seoksen renkailla ja se oli meiltä väärä valinta. Rallin lopussa elektroniikkahäiriö pätki auton moottoria niin, että viimeinen puristus jäi ajamatta. Sardinia on pitkä ja erikoinen kisa. Kun rallin viimeinen pätkä lähti tulemaan kivasti niin päätin ajaa samaa vauhtia maaliin asti.

– Fiilikset ovat hyvät. Yleiskilpailua en ajattele, koska tulos sieltä tulee keskeyttämään joutuneiden WRC-kuljettajien määrän perusteella. WRC2-luokan voitto ja täydet Power Stagen pisteet lämmittävät mieltäni. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Huttunen iloitsi.

Huttunen kilpaili Sardiniassa puolalaisen Kowax 2Brally Teamin Hyundai i20 R5:lla. Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo iloitsi suomalaiskaksikon voitosta.

– Suuret kiitokset Jarille (Huttunen), koska hän ajoi uskomattoman rallin ja voitti Hyundai i20 R5:lla Sardiniassa toistamiseen. Jari ja Mikko lähestyivät rallia vakaasti omaan taktiikkaansa luottaen. He ajoivat älykkäästi alusta loppuun ja osoittavat kuinka fiksuja sekä nopeita he olivat. Kiitos myös Kowax 2BRally Teamille, kun he auttoivat Hyundai Motorsportia hakemaan Sardinian MM-rallista voiton. Tulos on osoitus asiakaskilpailuosastomme ahkerasta työstä, joka on tärkeä osa Hyundai Motorsportia. Jaamme voiton ja juhlimme sitä yhdessä tiiminä.

Seuraavan kerran Huttunen ja Lukka nähdään Hyundain ratissa taistelemassa WRC2-luokan MM-pisteistä 15.-18. heinäkuuta Viron MM-rallissa.

Rally Italia Sardegna - Jari Huttunen - i20 R5 - WRC 2 - 2021 - Mikko Lukka